Шведският главнокомандващ наскоро се появи в телевизионно предаване за деца

...
Шведският главнокомандващ наскоро се появи в телевизионно предаване за деца
Коментари Харесай

Норвежкото разузнаване: Русия става все по-силна, събитията се развиват в грешна посока

Шведският главнокомандващ неотдавна се появи в телевизионно предаване за деца и изясни, че би трябвало да се подготвим за възможна война. Норвежките управляващи към момента не са стигнали толкоз надалеч. Но те алармират, че светът към нас става все по-опасен, съобщава NRK.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12651
" За страдание събитията се развиват в неверна посока. Сега обстановката е по-опасна, в сравнение с при започване на 2023 година “, споделя ръководителят на норвежкото разузнаване Нилс Андреас Стенсйонес.

Той отбелязва, че Украйна е под мощен напън, а съветската стопанска система се оправя по-добре от предстоящото.

Норвежките органи за сигурност организираха взаимна конференция, на която всеки показа оценката си за заканите. " Русия в този момент е по-силна в спора, в сравнение с преди година и последователно печели преимущество “, уточни Стенсйонес на конференция в понеделник.

" Така че виждаме по-ясно съдействие сред недемократични страни, които желаят да провокират " западното владичество “, както го назовават “, споделя той.

В същото време войната в Ивицата Газа сътвори неустановеност в Близкия изток. Освен това норвежката полицейска работа за сигурност (PST) предизвести, че китайски кораби също се употребяват за шпионаж.

Всичко ще се реши с спора в Украйна

Докладът на норвежкото разузнаване, наименуван Focus, е единствено една от трите оценки на заканите и риска, оповестени през първото тримесечие на новата година. Другите две бяха работа " Полицейска защита " и Групово дело " Национална сигурност ".

" Руското военно произвеждане е открито и е в разгара си, като Китай, Беларус, Иран и Северна Корея дават забележителна материална поддръжка “, се споделя в отчета.

" Русия е по-силна в спора, в сравнение с преди година, а съветската военна мощност остава надвиснала военна опасност за суверенитета, популацията, територията, главните публични функционалности и инфраструктурата на Норвегия “, написа разследващата организация.

Преди това Норвегия се смяташе за другарски комшия на Русия. Но в този момент обстановката се промени и тя се възприема като част от враждебния Запад. Стенсйонес акцентира острата изразителност на Русия, изключително по отношение на Швеция и Финландия. Според него Москва също се е пробвала да наводни Финландия с бежанци и мигранти.

" Затова би трябвало да сме готови за набор от всеобхватни ограничения. Но опасността от потребление на военна мощ също зависи от това по какъв начин ще се развие спорът в Украйна “, споделя Стенсйонес.

В кратковременен проект, счита той, Русия има повече от задоволително бойни дейности в Украйна и сега тя няма нито способността, нито ползата да ескалира в допълнение спора.

Но в случай че Русия победи, картината ще бъде друга, считат представители на разузнаването. " Конфликтът в Украйна ще бъде решителен. Ако Русия получи надзор над стопанската система, набере инерция във военната промишленост и реализира боен триумф, тя ще бъде по-склонна да повярва в потреблението на военна мощност, в сравнение с в случай че излезе от спора, изключително откакто не е постигнала нищо “, твърди Стенсйонес.

Заключението на разследващия отчет е ясно: " Норвегия е изправена пред опасност, по-голяма, в сравнение с е била от десетилетия “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР