Шведските власти, които разследват саботажа на тръбопровода Северен поток, все

...
Шведските власти, които разследват саботажа на тръбопровода Северен поток, все
Коментари Харесай

Кой стои зад саботажа на Северен поток? Последни разкрития

Шведските управляващи, които проверяват саботажа на тръбопровода " Северен поток ", към момента не са разкрили никакви доказателства, сочещи кой е причинителят на гърмежите, съобщи шведската прокуратура.

Прокуратурата разгласи, че занапред ще дефинира кой е виновен за миналогодишните офанзиви против газопроводите " Северен поток " 1 и 2 и акцентира, че ще бъде " мъчно " да се открие истината.
-->
"

" Ние работим абсолютно и обръщаме всеки камък, като не оставяме нищо на случайността ", сподели прокурорът Матс Люнгквист в изказване, представено от Ройтерс. " Надяваме се да можем да потвърдим кой е направил това закононарушение, само че би трябвало да се означи, че евентуално ще бъде мъчно поради събитията ", добави той.

Люнгквист уточни че " ясният главен сюжет " е, че държавно спонсорирана група стои зад саботажа, само че към момента е " теоретично допустимо " да става въпроса за самостоятелна група.

Шведският прокурор също по този начин сподели пред Ройтерс, че типът на експлозива, употребен при гърмежите, изключва " огромна брой участници ", съобщи БНР.

Тръбопроводът " Северен поток ", който свързва Русия и Германия и преди този момент беше жизненоважен източник на съветски природен газ за Европа, претърпя солидна детонация предишния септември, откакто бяха наложени европейски наказания на съветската енергетика поради нахлуването на Москва в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР