Шведски съд осъди 47-годишен мъж на три години затвор по

...
Шведски съд осъди 47-годишен мъж на три години затвор по
Коментари Харесай

В Швеция осъдиха на 3 години затвор мъж, шпионирал за Русия

Шведски съд осъди 47-годишен мъж на три години затвор по обвинявания за шпионаж в интерес на Русия, в който се е включвало пласиране на секретна информация от производителя на камиони Scania, съобщи организация " Ройтерс ".

Съдът заяви, че е признал мъжа за отговорен в придобиването и продаването на секретна информация от производителя на камиони на чиновник в съветското посолство. Съдът го оправда по сходни обвинявания за шпионаж против производителя на коли Volvo. По информация на организация AP мъжът се споделя Кристиян Димитриевски.

В известието на съда се споделя, че " за наказание за шпионаж се изисква да бъде налице събитието, че на сигурността на Швеция може да бъдат нанесени вреди, в случай че информацията облагодетелства непознати сили ". " Окръжният съд реши, че това е по този начин във връзка с информацията, с която мъжът се е сдобил от Scania само че това не е потвърдено що се отнася до информацията от Volvo.

В известието се споделя също, че мъжът постоянно е получавал пари в брой на срещите си със служителя от съветското посолство, което, съгласно съда, е било отплата за предоставената информация. Мъжът беше арестуван по време на среща с дипломата в ресторант, откакто получил 27 800 шведски крони /3242 долара/. Мъжът, който отхвърля да е направил закононарушение, е работил като съветник за Volvo Cars през 2016 година и 2017 година и за Scania през 2018 година и 2019 година, до арестуването му. Адвокатът му сподели, че той ще апелира присъдата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР