Шведската тинейджърка Грета Тунберг, която умело използва социалните медии в

...
Шведската тинейджърка Грета Тунберг, която умело използва социалните медии в
Коментари Харесай

Грета Тунберг пропуска 1 година училище, тръгва с яхта към САЩ и Чили

Шведската тинейджърка Грета Тунберг, която ловко употребява обществените медии в услуга на екоактивизма и въодушеви хиляди възпитаници в Европа да пропущат занятия и да упорстват за по-бързи дейности против измененията в климата, съобщи, че възнамерява да придвижи посланието си до Америка по старомодния метод - по вода, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Шестнадесетгодишната ученичка написа в Туитър, че ще прекоси Атлантика на борда на високотехнологична спортна яхта. Тя ще тръгне от Англия идния месец, с цел да взе участие на срещите на високо ниво на Организация на обединените нации за климата през септември в Ню Йорк и през декември в Сантяго, Чили.

Тунберг сподели за АП, че е прекарала месеци в обсъждане по какъв начин да стигне до Съединени американски щати, без да употребява аероплан, тъй като самолетите отделят огромни излъчвания парникови газове.

" Да се пътува с лодка до Северна Америка е на практика невероятно ", сподели тя в изявление по време на седмичните й митинги " Петъци за бъдещето " пред постройката на шведския парламент в Стокхолм. " Безброй хора ми помогнаха, като се пробваха да открият контакт с разнообразни плавателни съдове ".

Тунберг счита да пропусне една образователна година, с цел да продължи да осведомява хората за измененията в климата и да оказва напън върху международните водачи да засилят напъните си за ограничение на световното стопляне.

Откакто стартира така наречен " учебни стачки " през август, тази щерка на артист и оперна певица приказва пред политици на миналогодишната конференция на Организация на обединените нации за климата в Полша и произнесе тирада пред политически и бизнес водачи на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария. Тя се срещна и с папа Франциск, който похвали напъните й и я насърчи да продължава с акцията си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР