Шведската служба за сигурност обяви днес, че е задържала в

...
Шведската служба за сигурност обяви днес, че е задържала в
Коментари Харесай

Четирима души бяха задържани в Швеция при антитерористична операция

Шведската работа за сигурност разгласи през днешния ден, че е задържала в региона на столицата Стокхолм четирима ислямисти, които подготвяли набези, заяви Франс прес.

Арестите са осъществени по време на интервенция, извършена в съдействие с полицията. На няколко места са осъществени обиски, написа в изказването.

" Задържаните са обвинени в подготовката на терористични актове и тежки закононарушения с използването на оръжие ", означи шведската работа за сигурност.

" Случаят е обвързван с принудителен ислямистки екстремизъм ", както и с проведената престъпност, добави тя.

Шведската прокуратура удостовери арестите, като посочи, че следствието се води от прокурор от отдела ѝ за сигурност, само че не даде спомагателни елементи.

Вестник " Експресен " заяви, че локални поданици са чули няколко мощни детонации, до момента в който полицията е щурмувала здания в южното предградие на Стокхолм Тюресьо. Според шведския ежедневник силите на реда най-вероятно са употребявали зашеметяващи гранати, влизайки в офиса на ислямска организация, основана в региона.

Шведската работа за сигурност е работила по случая дълго време, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР