Шведската прокуратура възобновява делото срещу основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж

...
Шведската прокуратура възобновява делото срещу основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж
Коментари Харесай

Швеция отваря отново делото срещу Асандж за изнасилване

Шведската прокуратура възобновява делото против създателя на "Уикилийкс " Джулиан Асандж за обезчестяване. "Все още има задоволително учредения да подозираме, че Асандж е направил обезчестяване. По мое мнение има потребност от нов разпит на Асандж ", съобщи на конференция представител на прокуратурата.

Шведската прокуратура предяви обвинявания против Асандж за обезчестяване и за полово посягане след визитата му в Швеция през 2010 година Седем години по-късно обвиняването в полово посягане бе свалено поради изтекла отминалост и по този начин остана единствено обвиняването в обезчестяване, за което Асандж не можеше да бъде преследван, защото се намираше в посолството на Еквадор в Лондон. Давността по това обвиняване изтича през август следващата година, оповестява "Дейли Мейл ".

Джулиан Асандж бе наказан на 50 седмици затвор във Англия за нарушение на изискванията по освобождението му под гаранция. Той е в ареста, откогато на 11 април полицията го изведе от еквадорското посолство в Лондон, където прекара 7 години.

Асандж срещнал двете дами, които станали негови жертви, на лекция в Стокхолм през 2010 година. Едната била обвързвана с организирането на събитието за Шведската социалдемократическа партия, а другата била в публиката. Имената им се пазят в загадка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР