Шведската полиция съобщи, че заподозреният, арестуван след вчерашната смъртоносна стрелба

...
Шведската полиция съобщи, че заподозреният, арестуван след вчерашната смъртоносна стрелба
Коментари Харесай

Шок в Швеция, след като се разбра, че отговорен за стрелбата в Малмьо е 15-годишен


Шведската полиция заяви, че обвиненият, задържан след вчерашната смъртоносна пукотевица в търговски център в Малмьо, е 15-годишно момче, предадоха ДПА и Франс прес. Полицията заяви това на конференция, съобщи шведската медия SVT (ЕсВеТе).

При стрелбата беше погубен 31-годишен мъж, а жена беше простреляна. Предполагаемият причинител беше задържан през вчерашния ден.

Всичко сочи, че това е било планувано нахлуване, съобщи началникът на полицията в Малмьо Петра Стенкюла, представена от Българска телеграфна агенция.

Ранената жена е била пешеходка, потърпевша инцидентно. Нейните пострадвания са съществени, само че животът ѝ е вън от заплаха.

По информация на ЕсВеТе полицията счита, че младият обвинен е работил самичък, само че в закононарушението може да са забъркани и други лица.

По-рано през вчерашния ден шведската полиция разгласи, че закононарушението може да е обвързвано с активността на банди в Малмьо, третият по величина град в кралството.

Стенкюла означи, че хората са разтревожени от случая и уточни, че Малмьо се намира в " серпантина на принуждение ".

По думите ѝ е нужна дълготрайна тактика, с цел да спре набирането на младежи от нарушители.

Министър-председателката Магдалена Андершон съобщи, че е потресена и назова случая " ужасяващ ". Тя изясни, че престъпността е опасност за сигурността и свободата на напредване, на които всички, спазващи закона жители, имат право.

Лидерката на шведската Партия на центъра Ани Льоф се оплака в Туитър от " цялостното равнодушие към човешкия живот ", демонстрирано от нарушителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР