Шведската международна компания за производство и продажба на мебели Икеа

...
Шведската международна компания за производство и продажба на мебели Икеа
Коментари Харесай

Революция от световен гигант! Изненадата

Шведската интернационална компания за произвеждане и продажба на мебели " Икеа " (IKEA) образова чиновниците в колцентровете си в знания по интериорен дизайн. Така чиновниците ще могат да оказват способена помощ на клиентите, до момента в който в това време чат-бот с изкуствен интелект, наречен " Били " (Billiе), ще бъде зает да дава отговор на по-стандартните запитвания, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

През април " Икеа " разшири услугите си за интериорен дизайн в Англия и Съединени американски щати, след като те към този момент стартираха в елементи от Европа, Австралия, Обединените арабски емирства и други
-->
В Обединеното кралство клиентите заплащат 25 паунда ($31,44) за 45-60 минути видео диалог за препоръки за интериорен дизайн и лист с препоръчани артикули и могат да платят 125 паунда за провеждането на три съвещания за дизайн на работно пространство, етажен проект и 3D визуализации.

Холдинговата компания " Инка " (Ingka Group), която ръководи множеството от магазините на компанията, обви, че е обучила 8500 чиновници в прът центрове като консултантипо интериорен дизайн от 2021 година насам, до момента в който чат-ботът " Били ", стартиран същата година с име, въодушевено от гамата библиотеки Billy на " Икеа ", е обработил 47 на 100 от запитванията на клиенти към прът центровете през последните две години.

" Ние се ангажираме да засилим компетентността на сътрудниците, посредством учене през целия живот и развиване и преквалификация, както и да ускорим основаването на нови работни места “, сподели Улрика Бисерт,глобален управител зает с политиката за личния състав и културата в " Инка ".

На въпрос дали увеличеното потребление на изкуствен интелект евентуално ще докара до понижаване на броя на чиновниците в компанията, Бисерт уточни че не се следи сходен развой.

Продажбите по телефона или видео на артикули и услуги посредством отдалечения канал за интериорен дизайн на " Инка " съставляват 1,3 милиарда евро (1,40 милиарда долара) доходи през финансовата 2022 година, или 3,3 на 100 от общите. От " Инка " показаха пред Ройтерс, че имат за цел да усилят този дял до 10 на 100 до 2028 година като част от устрема им да се харесат на клиенти от младите генерации.

За съпоставяне, онлайн продажбите на артикули посредством уеб страницата на " Икеа " възлизат на към 9,9 милиарда евро или 25 на 100 от общите продажби през финансовата година приключваща на 31 август 2022 година

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР