Шведската брегова охрана започна разследване, след като множество мъртви акули

...
Шведската брегова охрана започна разследване, след като множество мъртви акули
Коментари Харесай

Шведската брегова охрана разследва масово измиране на акули и риби

Шведската брегова защита стартира следствие , откакто голям брой мъртви акули бяха видяни край пристанище, намиращо се северно от Гьотеборг, заяви ДПА.

През уикенда огромен брой мъртви бодливи акули и разнообразни типове едри риби бяха открити на пристанището на гр. Люсесил.

Бодливите акули са предпазен тип в Швеция, неразрешено е да се ловят, въпреки че е допустимо инцидентно да попаднат в риболовни мрежи.

Директорът на локалната работа по брегова защита Йонас Берг сподели, че случаят е по едно и също време печален и доста сериозен. Има закони, които пазят океаните и биологичното им разнообразие и тези, които не ги съблюдават, са виновни за закононарушение, сподели той.

Целта на следствието е да дефинира дали е осъществено закононарушение .

Видеозапис, публикуван в шведски медии, демонстрира мъртви и умиращи риби на морското дъно. Авторът на записа споделя пред в. " Дагенс нихетер ", че съгласно него животните са били изхвърлени от рибарска лодка.

Според онлайн изданието " Дийп сий рипортър ", което първо заяви за мъртвите животни, на мястото са били открити телата на към 60 акули и няколко ската.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР