Шведката Хана Йоберг сътвори сензация, като спечели олимпийската титла в

...
Шведката Хана Йоберг сътвори сензация, като спечели олимпийската титла в
Коментари Харесай

Сензация: 58-та в световната ранглиста Хана Йоберг спечели индивидуалния старт в биатлон, Даниела Кадева завърши 53-та



Шведката Хана Йоберг сътвори сензация, като завоюва олимпийската купа в самостоятелния старт на 15 километра в биатлона на олимпийските игри в Пьончан. 22-годишна състезателка приключи с 0 в четирите стрелби, показва съвършено ски-бягане и финишира първа. Шведката приключи на 55-а на международното състезание в Хохфилцен предходната година, а през този сезон най-хубавото достижение за Световната купа бе 21-о място.

Втора остана Анастасия Кузмина (Словакия). Двукратната олимпийска шампионка от Игрите във Ванкувър и в Сочи направи две неточности в стрелбата и приключи на 24,7 секунди след победителката. 

Бронзовото отличие остана за фаворитката Лаура Далмайер (Германия). Двойната олимпийска шампионка в Пьончан в спринта и преследването, сбърка още при първата пукотевица, грешката е оказа съдбовна за по-предното и класиране.

От българките най-добре се показа Даниела Кадева, която приключи 53-а. българката се движеше чудесно и стреля чисто в първите две стрелби. След това направи три неточности и остана отвън първите 50.

Другите три българки приключиха обратно в класирането - Стефани Попова е 77-а с 5 неточности в пукотевица, Десислава Стоянова е 79-а със 7 неточности, Емилия Йорданова е 82-а от 87 участнички с 6 неточности. 

Стрелбата още веднъж не ми се получи, беше тежко съревнование, съобщи Десислава Стоянова. Стана се забавно съревнование. Беше много тежко. Стрелбата още веднъж не ми се получи. Но освен за мене е тежко, а за всички състезателки. Виждате, че който стреля добре, има по-добри резултати. Не знам дали изигра и роля това, че се раздадох на пистата. Отстрани не се вижда, само че на стрелбището има един непрекъснат вятър. И когато утихне вятъра, би трябвало да се направи промяна. На мене персонално през днешния ден ми хареса това, че стартирахме по-рано, съобщи 25-годишната Десислава Стоянова.

Имаше в действителност вятър, само че не беше толкоз мощен. Може и аз да не съм легнала както би трябвало на тези стрелби. Но стават и такива неточности,  изясни класирането си Емилия Йорданова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР