Шведката Елвира Йоберг спечели спринта на 7.5 километра при жените

...
Шведката Елвира Йоберг спечели спринта на 7.5 километра при жените
Коментари Харесай

Елвира Йоберг спечели спринта на 7.5 километра в Поклюка, Милена Тодорова остана 68-а

Шведката Елвира Йоберг завоюва спринта на 7.5 километра при дамите в четвъртия кръг от Световната купа по биатлон в Поклюка (Словения).

Йоберг не позволи нито една неточност при двете стрелби и стигна до общо шестия си триумф за Световната купа, финиширайки за 20:25.2 минути.

Втора на 6.9 секунди от победителката се подреди французойката Жюлия Симон. Подобно на Йоберг тя не сгреши при стрелбата.

Италианката Доротея Вирер остана трета също без неточност на огневия рубеж, само че с пасив от 18.7 секунди.

Топ 5 допълниха представителката на Словакия Паулина Батовска с една неточност при стрелбата и закъснение от 26.5 секунди и Маркета Давидова от Чехия на 28.7 секунди от първата и един пропуск, а шеста се подреди Дениз Херман-Вик (Германия) с две неточности и пасив от 36.3 секунди.

Трикратната олимпийска шампионка и носителка на Световната купа за 2022 година Марте Олсбу Рьойзеланд (Норвегия) се завърна на пистата с 16-о място в спринта на словенска земя след една неточност и пасив от 59.9 секунди.

Италианката Лиза Витоци, която преди надпреварата бе трета в генералното класиране, приключи едвам 65-а след 6 неточности при стрелбата и закъснение от 2:43.1 минути.

Българките се класираха отвън първите 60 и няма да вземат участие в преследването в събота. Милена Тодорова финишира на 68-о място на 2:53.7 минути от Елвира Йоберг откакто позволи четири неточности при стрелбата. Валентина Димитрова се подреди 73-а без пропуск, само че с пасив от 3:14.7 минути, а Лора Христова се подреди на 83-о място с една неточност и закъснение от 4:00.9 минути.

В генералното нареждане за Световната купа продължава да води французойката Жюлия Симон с 546 точки, пред Елвира Йоберг от Швеция с 485 и германката Херман-Вик с 396 точки.

Милена Тодорова единствена от българките има актив. Тя е 41-а с 47 точки.
 Алберт Попов: Разочарован съм!
Алберт Попов: Разочарован съм!

" Няма да го укривам "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР