Шумен. Средствата за рехабилитация на уличната мрежа и пътищата в

...
Шумен. Средствата за рехабилитация на уличната мрежа и пътищата в
Коментари Харесай

Любомир Христов, кмет на Шумен: Средствата за рехабилитация на уличната мрежа и пътищата в общината през тази година са 920 000 лева

Шумен. Средствата за рехабилитация на уличната мрежа и пътищата в общината през тази година са 920 000 лв.. Това сподели кметът на Община Шумен Любомир Христов по време на срещи с жители от общината в приемния си ден, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . При провеждането на приемната бе подложен въпросът за асфалтиране на ул. „ Лиза Чайкина “ в кв. " Дивдядово ". Жител на града уточни, че жителите на квартала желаят да се постави асфалт с широчина 5 - 6 метра и дължина към 150 метра на улицата. „ Нека да приключим с ремонта на улиците, включени в листата, да забележим доклада за разходваните средства и в следващ стадий вашата ще бъде на едно от първите места “, сподели Любомир Христов. Той уточни, че улицата се нуждае от изцяло полагане на асфалт, а това няма по какъв начин да се извърши от общинската компания, която прави главно кърпежи. „ Правим улични поправки на доста места, асфалтирахме улица, която не е виждала асфалт 25 години, вършим всичко допустимо поетапно да решаваме тези проблеми, само че всичко опира до пари “, сподели кметът. Средствата, планувани за рехабилитация на уличната мрежа и пътищата в общината през тази година са 920 хиляди лв., от тях 720 са за града. Във връзка с построяването на паркинг, частна инвестиция, на ул. „ Цар Освободител “ №3, ще бъде съобразена жалбата на живущите и равнището към методите на гаражите им ще бъде свалено. „ Проектът планува да се асфалтира площадката, която е частна инвестиция, останалото ще бъде запълнено с каменна настилка, само че регионът е включен в план за благоустройство на ул. „ Станционна “ по „ Региони в напредък “ и тогава методите ще бъдат асфалтирани “, сподели Любомир Христов.
На приемната поданици на града желаеха и унищожаване на рискови дървета в Гробщния парк на Шумен. Става въпрос за дървета, посяти настрана от гробни места по централната алея, които нанасят провали по надгробните монументи, като битката за премахването на едното дърво продължава към този момент към 40 години, а за второто - 11. Златин Кайряков, шеф на oбщинcĸoтo пpeдпpиятиe „ Πapĸoвe и oбpeднa дeйнocт ” изясни, че Наредбата на Община Шумен не разрешава сеенето на висока растителност в гробните места, само че все пак има такава процедура. Предприятието има отговорност за публичните елементи и се грижи за залесяването и поддръжката на междинните алеи. „ Пълното унищожаване на такова дърво е голям разход за общинската администрация, а и чисто законово нямаме съображение и претекст да го създадем “, сподели Кайряков. Той изясни, че все още са получени към 10 - 15 сходни сигнала. „ Сигналите за рискови дървета, които съставляват опасност за преминаващите жители се ревизират, а през октомври следва и следващата комисия за гробищните паркове, в съответния случай на Иванка Капралова става въпрос за един от най-хубавите борове на входа на гробищния парк, към този миг тези дървета не са рискови, а преди 3 години бяха орязани, изясни той. Кайряков уточни, че могат да поемат ангажимент за окастрянето на дърветата и повдигането на короните, както и разчистване на гробните места от боровите иглички. Кметът Любомир Христов даде обещание да бъде изработен оглед и да бъде премахваната една черница.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР