Шумен. Държавата полага максимални усилия, за да задържи децата в

...
Шумен. Държавата полага максимални усилия, за да задържи децата в
Коментари Харесай

Цветан Цветанов в Шумен: При излизане на дете зад граница в пълномощното трябва да пише от кое училище е

Шумен. Държавата поставя оптимални старания, с цел да задържи децата в учебно заведение. Трудно може обаче да се наблюдава едно дете откакто напусне страната. Има доста опити за нелегално извеждане на децата зад граница, изключително при фамилии с спор. Когато едно дете излиза отвън България и има пълномощие за това – информацията за всичко постъпва в база данните на Гранична полиция. Във въпросното пълномощие обаче в никакъв случай не написа от кое тъкмо образователно заведение е детето. Ето за какво съгласно мен в пълномощните би трябвало да се съдържа точно тази информация. За задачата би трябвало да бъде създаден механизъм сред МОН и Министерство на вътрешните работи. Получената информация ще се обработва и ще се изпраща към съответното учебно заведение и обществените служби. Това разяснява зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на цивилен разговор на тематика обучение, оповестиха от пресцентъра на партията. Събитието се организира в Шумен и е част от серията цивилен разговори под надпис „ Европа в нашия дом “. На форума участваха още кметът на Шумен и регионален координатор на ГЕРБ Любомир Христов, националният представител от ГЕРБ и член на просветителната комисия Таня Петрова и зам.-министърът на образованието Деница Сачева. Именно към зам.-министър Сачева бе отправено предложение да се постави завършек на издаването на безсрочни пълномощни за пътешестване в чужбина на деца. На собствен ред тя осведоми присъстващите, че към този момент се работи по този въпрос.
„ Трябва да се усъвършенства разговорът сред родителите и просветителните институции. Ето за какво изцяло поддържам и въвеждането на електронните дневници. Родителите би трябвало да са наясно по какъв начин протича образователният развой при децата им и това го споделям като татко “, уточни по време на гражданския разговор Цветанов. Той бе безапелационен, че такива конгреси дават отлична платформа за спор сред представители на законодателната, изпълнителната, локалната власт и просветителните институции и жителите.
„ Както всички присъстващи знаят – главен приоритет на държавното управление на Бойко Борисов е образованието. Мога да кажа същото и за община Шумен. Инвестицията в образованието и нашите деца е инвестиция в бъдещето на България. За да се развива този бранш обаче е доста значимо да има противоположна връзка с преподавателите, жителите и просветителните институции. Ето за какво поздравявам провеждането на гражданските разговори „ Европа в нашия дом “, уточни на собствен ред кметът на Шумен Любомир Христов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР