Шумен. Четвъртият в редовния сезон на регион Изток Шабла се

...
Шумен. Четвъртият в редовния сезон на регион Изток Шабла се
Коментари Харесай

Шабла се наложи над втория Шумен на негов терен със 78:72 в първи мач от полуфиналната серия

Шумен. Четвъртият в постоянния сезон на район Изток Шабла се наложи над втория Шумен на негов терен със 78:72 в първи мач от полуфиналната серия сред двата отбора.

Срещата стартира много оспорвано, като през цялата първа четвърт разликата по този начин и не надвиши 4 точки. Домакините взеха леко преимущество в края й при 23:21, само че макар по-добрата си успевамост в подкошието, допускаха повече неточности и означиха единствено една тройка за цялото първо полувреме, след което към този момент бяха в ролята на догонващи – 34:39. За малко баскетболистите на Янко Янков съумяха да си върнат водачеството след паузата, само че преди последната част Шабла още веднъж водеше при 66:53. Авансът на гостите доближи 15 точки при оставащи шест минути. Шумен обаче не се отхвърли и се приближи единствено до 2, като имаше опция и за цялостен поврат, само че противникът му съумя да удържи преднината си до последно и да завоюва.

Ивайло Тодоров приключи с 18 точки и 7 битки за спечелилите, дабъл-дабъл от 14 точки и 10 битки има Станислав Цонков, с 12 точки е Константин Колев, а с 10 точки и 7 битки е Хакан Сербезов. За Шумен по 19 точки осъществиха Симеон Георгиев (8 асистенции) и Йоан Йоргов (8 борби). Никола Николов има 18 точки и 10 битки, Ростислав Тончев е с 13 точки и 7 битки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР