Щраусов валс- две напред, една назад, две напред – три

...
Щраусов валс- две напред, една назад, две напред – три
Коментари Харесай

Борисов изземва властта от институциите?

Щраусов валс- две напред, една обратно, две напред – три обратно. Това е загадъчно събитие за благите планове на ръководещия Падишах. Всъщност той има единствено две хрумвания в личната си глава. Освен концепциите на Винету за него най-важно е по какъв начин наподобява пред тв приемниците и във вестниците. И да няма митинг. Това са фантазиите. Така Велислав Минеков разяснява неуместната обстановка с бързото приемане и още по-бързото отпадане на мораториума върху новите медикаменти за хората с ракови болести.

Евелина Славкова засегна пред BiT тематиката със социологическите проучвания за това по какъв начин стоят партиите и политиците в очите на хората и в общественото пространство.

„ Това,което следим след образуването на кабинета „ Борисов “ 3, което следим и в кабинета „ Борисов “ 2 и „ Борисов “ 1 е, че не приказваме доста постоянно за действителна политика и действителни дейности. А приказваме кой ще овладее описа и кой ще опише доста по-добре пред обществото това, което се случва. Ако приказваме за мораториума върху медикаментите Българска социалистическа партия съумя да овладее този разкази съумя да опише на хората,че ето този мораториум значи,че тези хора ще бъдат ощетени “.

Журналистката Мария Спирова се включи по скайпа от Лондон: „ Аз би трябвало да се съглася,че българската политика главно към този момент е в полето на преодоляването на описа. Стигнали сме досега,че няма значение кой генерира едни несправедливости, а кой най-после получава заема за тяхното сякаш разрешаване. Това нормално са едни и същи хора.

Самият ГЕРБ асистира за първичното прекосяване на мораториума в Народното събрание, след което персонално господин Борисов, по образеца на късната римска империя и нейните императори, иззе властта от общо взето всички институции, с цел да каже “Няма пък да има подобен мораториум “ заради някакви персонални фолклорни аргументи. Цялата 2017 мина тъкмо под този знак-митологизирането на цялото гражданско общество и на цялата политика и превръщането на избрани фигури в супергерои “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР