Щорите за прозорци са домакинско обзавеждане, което, изглежда, се почиства

...
Щорите за прозорци са домакинско обзавеждане, което, изглежда, се почиства
Коментари Харесай

Щорите ви ще заблестят от чистотата с тези хитрини за почистване

Щорите за прозорци са домакинско обзавеждане, което, наподобява, се почиства единствено когато ви завладее неочакван прилив на сила или когато морето от прахуляк, което отделят, стане отвратително. Задачата обаче не е толкоз неприятна, колкото си мислите. Да се научите по какъв начин да почиствате щори, е елементарно. Изискват се единствено познати принадлежности за разчистване и малко ноу-хау.

За елементарно разчистване
Практични препоръки за разчистване на щорите вкъщи
Изборът на метод на разчистване на щорите зависи от материала на ламелите, типа на замърсяването (например щорите, покриващи отворите на...

Както при множеството домашен предмети постоянното разчистване на праха ще понижи потребността от годишно главно разчистване. Белият оцет е бързо и елементарно средство за разчистване на щори. Просто поставете чиста мека забрадка върху ръката си и потопете покритите си върхове на пръстите в купа с оцет. Плъзнете ръката си през горната и долната част на всяка летва и готово! За винил, изкуствено дърво и други по-малко чувствителни материали прокарайте забрадка от микрофибър през всяка щора, с цел да намалите статичното залепване и да сведете до най-малко праха.

За надълбоко разчистване

Вертикалните щори могат да бъдат сложни за боравене, само че в случай че отделите време, можете да ги почистите искрящо, без да ги махате. Започнете, като сложите кърпи под отвесните си щори, с цел да хванете капките. Напълнете една кофа с чиста вода и една със сапун и вода. С помощта на 2 сапунени гъби избършете по едно и също време двете страни на щорите. Почистете от горната страна надолу, тъй че щорите да не излизат от очертанията на кърпите. Изплакнете гъбите си в чиста вода, когато се замърсят и продължете надолу по щорите. За да предотвратите водни петна, използвайте суха забрадка, с цел да избършете непотребната вода.
Бързо и елементарно разчистване на щорите с този трик!
Чистенето на щорите евентуално е едно от най-досадните занимания при подреждането на дома, тъй като е пъклен дребнаво, труднодостъпно и лиши...

Ежеседмично почиствайте праха от дървените си щори, с цел да предотвратите натрупването на несъразмерна нечистотия и прахуляк. Ако вашите дървени щори се намират в кухнята, ще би трябвало да ги почиствате по-често, защото мазнината се утаява върху тях. Мазнините могат да разрушат външния тип на оцветените дървени щори и да блокират влагата, която може да изкриви дървото.

Винаги помнете, че непотребната влага може да изкриви и обезцвети дървото. Първо почистете с прахосмукачка дървените си щори и по-късно ги избършете с влажна забрадка. За щори с байц, помислете за потреблението на лимоново масло или консервант за дърво, с цел да им придадете спомагателен искра.



Щорите от изкуствено дърво са извънредно известни и с право! Те обезпечават красива панорама, без да костват доста. За да ги почистите, отстранете непотребния прахуляк и нечистотия с прахосмукачката. След това смесете хладка вода и мек почистващ препарат. Намокрете мека забрадка и прокарайте пръст начело и откъм гърба. Не забравяйте да попиете и по-късно да затворете.

Щорите от изкуствено дърво са издръжливи, тъй че е безвредно да ги свалите и да ги почистите във ваната. Напълнете ваната с гореща сапунена вода и потопете щорите. Оставете ги да киснат най-малко час и по-късно ги напръскайте с гореща вода. Изтръскайте щорите и избършете непотребната вода, преди да ги окачите назад.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР