Щом хората са уплашени от Истанбулската конвенция – махаме я

Щом хората са уплашени от Истанбулската конвенция – махаме я ...

Борисов: Махаме Истанбулската конвенция и връщаме дебата отначало.


Щом хората са уплашени от Истанбулската конвенция – махаме я и връщаме дебата отначало. Като лидер на ГЕРБ ще разпоредя на депутатите: няма да се занимавате с конвенцията, докато не седнем наново и не кажем кое е добро като текст, заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

Истанбулската конвенция няма да влиза в НС, сега е Конституционния съд. Никога не съм правил на инат, може би и затова толкова пъти хората ме избират. Съобразявал съм се с всеки едни глас и мнение, още повече пък ако има и Църква. По-странно ми е как колегите от БСП, президентството заговориха за кукловоди, които искат да приемат тази конвенция, приета от 47 държави в Съвета на Европа. Явно поставяме под въпрос дали да членуваме в ЕС, коментира Борисов.

Патриотите никога не са казали, че ще подкрепят такава конвенция. На тях мога да им се сърдя само, защото няколко пъти им казах: колеги, ние няма да приемем Истанбулската конвенция в парламента с различни от нашите гласове, заяви премиерът.

Казал съм го на патриотите, казвам го и като председател на ГЕРБ: ние Истанбулската конвенция ще я приемаме, само ако имаме абсолютен консенсус в българското общество, категоричен е Борисов.

Очаквайте подробности.

Източник: offnews.bg