Що се отнася до предателството на родината, президентът дълбоко се

...
Що се отнася до предателството на родината, президентът дълбоко се
Коментари Харесай

Пригожин към Путин: Никой от нас няма да се предаде, не искаме да живеем в корупция и лъжа

" Що се отнася до измяната на родината, президентът надълбоко се е заблудил. Ние сме патриоти на нашата татковина. Всички бойци на ЧВК " Вагнер ". Воювали сме и водиме война. И никой няма да се съобщи по искане на президента, ФСБ или някой различен, тъй като не желаеме страната да живее в корупция, машинация и администрация.

Когато воювахме в Африка, ни споделяха, че ни би трябвало Африка, а след това я изоставиха, тъй като откраднаха всички пари, които трябваше да отидат за подпомагането й.

Когато воювахме с Украйна, отидохме и воювахме, само че се оказа, че боеприпасите, оръжията, всички пари, които трябваше да отидат за това, също бяха откраднати ", сподели той.

Пригожин и неговата ЧВК " Вагнер " поеха контрола над Ростов на Дон, където се намира щабът на Южния боен окръг, което е най-сериозното предизвикателство към управлението на Путин досега. Пригожин твърди, че разполага с 25 000 бойци и е подготвен да се насочи към Москва.

След речта на Путин, в която той съобщи, че отговорните за метежа ще бъдат осъдени, като по този метод заявява, че е взел решение протестът да бъде сподавен, последваха и други реакции.

Бившият президент на Русия, някогашен министър председател и сегашен заместник-председател на Съвета на сигурност Дмитрий Медведев написа в Telegram: " Сега най-важното за успеха над външния и вътрешния зложелател, който желае да раздра нашата Родина, за спасението на нашата страна е да се обединим към президента, висшия главнокомандващ на въоръжените сили на страната. Разколът и измяната са път към най-голямата покруса, към вселенска злополука. Няма да позволим това да се случи. Врагът ще бъде разрушен. Победата ще бъде наша! ", написа Медведев.

По-рано в поддръжка на съветския президент се оповестиха водачите на Луганска и Донецка област Леонид Пасечник и Денис Пушилин, както и Сергей Аксьонов в Крим.

Говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова също прикани руснаците да се обединят към Путин.

" Президентът Путин прикани всички да се обединят. Това в този момент е основното ", написа Захарова в канала си в Telegram. " Имаме един главнокомандващ. Не двама, не трима. Само един. Той приканва всички да се обединят. Това в този момент е най-главното. Само единение. Единство в поддръжка на главнокомандващия, акцентира тя. " Днес всички нас ни изкушават, подлагат на тестване силата ни. Не се подавайте! Заедно с президента! Бог да ни благослови! ", добави Захарова.

Същевременно чеченският водач Рамзан Кадиров зави, че в случай че се наложи, силите му са подготвени да оказват помощ за потушаването на протеста на " Вагнер ". Кадиров дефинира дейностите на Евгений Пригожин като " удар с нож в гърба " (Путин дефинира метежа по същия начин) и прикани съветските военнослужещи да не се поддават на никакви " провокации ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР