„Що се отнася до безкрайната тема за руско вмешателство на

...
„Що се отнася до безкрайната тема за руско вмешателство на
Коментари Харесай

Москва: Темата за намеса в западни избори вече се изчерпа

„ Що се отнася до безкрайната тематика за съветско вмешателство на избори в Европа или Съединени американски щати, осъществена посредством разнообразни способи – хакери или медии, то към този момент си проличава, че тематиката се изчерпа “, означи Захарова в изявление, обещано за локална медия съобщи ТАСС, представена от Агенция „ Фокус “.

Изявлението ѝ е направено откакто по-рано в петък, по време на срещата сред министрите на външните работи на Русия и Англия Сергей Лавров и Борис Джонсън, английският първи посланик още веднъж повдигна тематиката за съветска интервенция по време на референдума за Брекзит.

Според него, въпреки опитът за интервенция да е бил несполучлив, има задоволително доказателства, уличаващи Русия. От своя страна Лавров отхвърли тези изказвания.

"Хората желаят изборите да са свободни и демократични, без външна интервенция. Сигурен съм, че Сергей Лавров също ще поддържа този тип избори. За жал има доста доказателства за съветска интервенция в изборите в Германия, Дания, Франция, Съединени американски щати ", съобщи Джонсън, представен от Франс прес.

Лавров възрази, като съобщи, че това е нещо измислено от западняците и "за жал в този момент те са заложници на тази тематика и е доста мъчно да бъдат изкарани от нея ".

"Трябва да намерим метод да вървим напред ", съобщи Джонсън. "Аз съм първият английски външен министър, който се споделя Борис. И апелирам ви, не се съмнявайте, желая да реализира възстановяване на връзките ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР