Що се касае до гаранцията за културно-историческото наследство, учебниците, езика

...
Що се касае до гаранцията за културно-историческото наследство, учебниците, езика
Коментари Харесай

Радев за свалянето на ветото за РСМ: Вчера народните представители гласуваха празен чек -

Що се касае до гаранцията за културно-историческото завещание, учебниците, езика на омразата, които се пазят точно в този двустранен протокол (двустранен протокол за повдигането на ветото от България, б. р.), през вчерашния ден народните представители гласоподаваха празен чек за нещо, с което мнозина от тях по този начин и не съумяха да се срещнат, което изрично не дава необходичите механизми и периоди и критерии за защите и което ще остави идващите български държавни управления в смешното състояние да водят безплодни разногласия с македонците.

Това сподели в коментар за дадения от Народното събрание мандат на правителството да утвърди предлагането на Френското председателство за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз.

Държавният глава акцентира, че то съдържа огромна част от българските претенции, " само че можеше да бъде доста по-успешно като цяло, включително българо-македонския протокол, в случай че нашите политици имаха доста по-голямо внимание към целия този развой и в случай че дипломатите от Външно министерство не разчитаха единствено на президентската институция и не пилееха доста време и сила в опита си да вкарат разнопосочната политика на министър-председателя в някакви допустими рамки ".

Знаете, че от дълго време упорствам македонските българи да бъдат вписани в Конституцията. Факт е, че това бе признато от френското председателство, само че е парадоксално, че беше по-лесно да бъдат уверени френския президент и европейските водачи, в сравнение с българският министър ръководител , чийто кабинет не пое даже отговорност за дейностите си и не остави задоволително време, тъй че институциите и обществото да се срещнат с проблема, уточни Радев.

Той направи и някои разяснения по Консултативния съвет за национална сигурност за Македония:

За КСНС държа да стане ясно, че това е закрито съвещание и аз в действителност държа всеки участник да има свободата да отстоява своите позиции, само че мога единствено да споделя, че вие чакахте долу 5 часа, в които изрично отстоявах македонските българи да се впишат в Коституцията и това да бъде наложително изискване за начало на договарянията. Министър ръководителят Петков, неговите министри и всички участващи партии, като се изключи Има Такъв Народ отхвърлиха това предложение и го одобриха, едвам когато то пристигна посредством президента Макрон ", съобщи президентът.

В коментар за изявлението на премиера Кирил Петков пред " Гардиън " той съобщи:

Интервюто е доста показателно. Първо, министър председателят персонално призна, че България изнася оръжия за Украйна и в своето предпочитание да уцели мен, той злепостави госпожа Нинова , която оглявава комисията за издаване на разрешителни за това оръжие.

Държавният глава посети авиобаза Граф Игнатиево, където хиляди фенове на военната авиация от цялата страна следят авиошоу във връзка 110-та годишнина от първия военен полет на българската бойна авиация и 85 години от връчването на бойните флагове на авиационните подразделения.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР