Що е то самоличност в дигиталния век? Живеем ли в

...
Що е то самоличност в дигиталния век? Живеем ли в
Коментари Харесай

Социалните медии дадоха тласък на свободата да изграждаме желателни варианти на себе си

Що е то идентичност в цифровия век? Живеем ли в пост-истина до момента в който гледаме света през екраните на своите устройства и до какво може да докара това в световен проект?

Темета разяснява в “Нашият ден “ проф. Кристиан Банков ,  преподавател по семиотика и философия в Нов български университет:

“Интернет докара до един напълно нов формат на публичното мнение, дори на обществената тъкан, това което ни сплотява като общество. То се разруши и фрагментира и това има доста значими последствия – и за ръководството на обществото, и за нашето общуване. Това се отразява както на отзвука от войната, по този начин и на локалните политически битки. Структурата на нашата просвета се промени надълбоко. “

Самоличност в цифровия век

Социалните медии дадоха извънреден подтик на свободата, с която построяваме желателни разновидности на себе си .

Разпада се тази правота на нещата, която е била държана в предишното крепко от научни институции и от солидни политически фигури с дълготрайни планове.

Днес всеки прави своя свят по един или различен метод и въздейства на другите хора и това е един непрекъснат развой, който генерира извънредно количество информация, която се трансформира в звук. Нашите психически благоприятни условия не разрешават сериозно да пресеем цялото това многообразие .

Милиони хора споделят милиони истини и ние плуваме в това море на морално-етически звук. Това има доста съществени последствия за управляемостта на обществото. Виждаме по какъв начин хора, овладели изкуството на операцията, се възползват от тази дезориентация. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР