Ще защитим марката „Македония“ и „македонски продукти“, заяви гръцкият премиер

...
Ще защитим марката „Македония“ и „македонски продукти“, заяви гръцкият премиер
Коментари Харесай

Мицотакис пак се хвърли в битка за името „Македония“

Ще защитим марката „ Македония “ и „ македонски артикули “, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, до момента в който приказва за развиването на гръцката стопанска система, като увери, че това е от решаващо значение за просперитета на Гърция, само че и изискване за сигурността на страната, цитира думите му македонският ефирен „ Канал 5 “.

„ Нашият безспорен приоритет, за който сме говорили неведнъж, е да пазиме и укрепваме македонските артикули, като сътворяваме и интернационално сертифицираме групова марка за тях.

Ще защитим марката „ Македония “, същинската Македония, достоверната Македония и ще я подкрепим с огромна информационна акция.

За продуктите това без подозрение ще демонстрира тяхното качество и генезис по отношение на всеки съперник. Конкретният модел също е сполучливо тестван за артикули от Крит и ще даде нов подтик на македонските артикули на задграничните пазари “, споделя Мицотакис.

Използването на името Македония и прилагателните „ македонски “ за стопански цели е един от въпросите, които останаха отворени след Споразумението от Преспа, написа „ Български вести “.

По начало се планува никоя от страните да няма изключителни права при потреблението им, само че детайлностите би трябвало да бъдат съгласувани от Междудържавната комисия по комерсиалните марки и комерсиалните покои на двете страни през идващите три години.

Подписването на Преспанското съглашение не е скарало гръцките и македонските компании, удостоверява президентът на македонската стопанска камара Данела Арсовска.

Сътрудничеството, както и преди, протича безпрепятствено.

Дали „ Мейд ин Македония “ ще влезе в историята, което ще бъде лозунгът на страната и дали въобще ще се промени, няма публична информация в обществеността за посоката на договарянията на интернационалните комисии.

Следващата среща по въпроса би трябвало да бъде при започване на ноември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР