Ще запомня патриарх Неофит с неговата готовност да обединява и

...
Ще запомня патриарх Неофит с неговата готовност да обединява и
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски: Патриарх Неофит обединяваше България

Ще запомня патриарх Неофит с неговата подготвеност да сплотява и да разбере другия. Това съобщи българският цар и някогашен министър-председател Симеон Сакскобургготски преди да влезе в храм-паметника " Свети Александър Невски “, с цел да си вземе последно довиждане с духовния лидер на България.

Симеон Сакскобургготски напомни, че е имал доста срещи с блаженопочившия български патриарх. „ Имали сме толкоз диалози и срещи. Жалко, че си отиде толкоз рано ", добави той.

От 9.30 часа ще бъде отслужена заупокойна Св. Литургия и опело. С литийно шествие тленните остатъци на блаженопочиналия Патриарх ще бъдат пренесени от Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ до митрополитската катедрала " Св. Неделя ", където ще бъдат положени до гроба на екзарх Йосиф, каквото е било желанието на патриарх Неофит приживе.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит умря на 78 години на 13 март 2024 година Българският патриарх бе признат в болница в края на ноември 2023 година поради белодробно заболяване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР