Ще ви запознаем с един български професионален борец, който цели

...
Ще ви запознаем с един български професионален борец, който цели
Коментари Харесай

Бг борецът, който остави трайна следа в историята на Мексико - Меката на кеча

Ще ви срещнем с един български професионален герой, който цели 15 години се бори в кеч срещи в Съединени американски щати. Няма изключително огромни триумфи там, обаче за сметка на това същият този българин прекарва няколко месеца и в Мексико, където оставя трайна след в мексиканската кеч история и е основно име в кариерата на една от най-големите митове в историята на кеча. Става дума за Пийт Панков. Той е име, което малко на брой са чували у нас, и тази публикация има цел да промени това, пишат от блога Българската история в професионалната битка.

Бъдещият професионален герой Пийт Панков се ражда в България на 11-ти ноември 1911 година Родното му име уви не е известно, защото сходно на доста други български емигранти през тези години в Съединени американски щати той е прочут под друго име. Това, което се знае сигурно е, че младият Пийт, татко му и майка му емигрират в Съединени американски щати и по-конкретно в град Батъл Крийк, щата Мичиган. Информацията към емиграцията им е леко спорна (конкретно това дали емигрират дружно или поотделно и тъкмо по кое време емигрират), само че това, което може да се каже сигурно е, че към 1922 година цялото семейство към този момент живее в Батъл Крийк. В Америка бащата е прочут като Уилям, а майката като Мери. По-интересна е семейството им, тъй като може да бъде срещната изписана по няколко разнообразни метода и освен това в публични документи. Фамилията им се среща като Панков и Панкофт, само че информацията сочи, че в действителност същинската им фамилия е била Пенков. Днес към този момент не е по този начин и днешните им наследници употребяват другите две вариации на фамилното име.

Питър (Пийт) Уилям Пенков израства в Батъл Крийк и живее там през по-голямата част от живота си. Още на младини атлетиката му се отдава. В разнообразни моменти той е част от футболния (американски футбол), баскетболния, бейзболния и сокър тимовете на батълкрийкската гимназия, където учи, и съответно при американския футбол е считан за един от най-хубавите играчи в тима. Връхната точка на атлетическите му достижения в гимназията е през 1929 година, когато Пийт усъвършенства върха за дълъг скок на гимназията. Извън гимназията, Пийт е член на локалната (бой) скаутска организация и там също натрупа разнообразни призове.

Към 1933 година кечът се радва на изключителна известност в Съединени американски щати. Има повече кеч шоута отвсякога и залите са по-пълни отвсякога. Главните кеч звезди са измежду най-заможните спортисти по това време и като цяло в тези години на Голямата меланхолия кечът е една в действителност доходоносна специалност, в случай че успееш да постигнеш несъмнено равнище на известност. Съответно, доста млади спортисти тогава са привлечени към тази специалност. Един от тях е българинът Пийт Пенков. Пийт към този момент има прочут опит като герой, само че в аматьорския (олимпийски) жанр. През втората половина на 1933 година 22-годишният Пийт взема решение да стане професионален кеч герой. В кеча той не употребява същинската си фамилия Пенков. Най-големите си триумфи реализира отвън Съединени американски щати под името Пийт Панков и за тях ще приказваме по-надолу, а другояче в Съединени американски щати се бори главно под имената Пийт Панкофт и Пийт Панкрофт.

 width=

Пийт Панкофт (Пийт Панков)

Пийт Панков е висок към 1.57 м. и през годините тежестта му варира сред 69 и 72 кг. Това го прави герой от междинната категория. През тези години в Америка кеч борците, които получават огромните възнаграждения, са борците от тежката категория или от време на време от полутежката. Борците от междинната категория като цяло си вадят препитанието по-трудно. Разбира се, има и изключения. Пийт Панков, обаче, не е едно от тези изключения. Още от началото на кеч кариерата му до нейния край той в никакъв случай не си вади препитанието само с кеч битки. Кечът е нещо, което му докарва спомагателни приходи, само че не е основното му занятие. През цялото време има работа и отвън кеча. Работи като машинен оператор, заварчик и така нататък

 width=

Плакат за кеч битки с присъединяване на Пийт Панков (декември 1933 г.)

Най-ранните кеч битки на Пийт Панков, за които могат да бъдат открити сведения, са през октомври 1933 година Кариерата му стартира в щата Мичиган и болшинството от битките му са там, само че също има битки и в прилежащите щати Индиана и Уисконсин. В разнообразни моменти също е рекламиран за битки в щатите Охайо и Тексас, само че липсва удостоверение дали в действителност се е борил в тези щати. В Мичиган се бори в една дузина разнообразни градове и градчета - Виксбърг, Саут Хейвън, Батъл Крийк, Гранд Рапидс, Бентър Харбър, Каламазу, Маскегон, Флинт, Бриджман, Детройт, Лансинг и други Негов наставник в ранните години на кариерата му е батълкрийкския кеч промоутър Фермера Ник (който също е и кеч борец).

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР