Ще ви говорим за минималната работна заплата и безобразието и

...
Ще ви говорим за минималната работна заплата и безобразието и
Коментари Харесай

Нинова назова виновните за блокирането на увеличението на минималната заплата

Ще ви приказваме за минималната работна заплата и безобразието и парадоксът, който сътвориха " Продължаваме промяната ", ГЕРБ, " Демократична България ", " Български напредък " и Движение за права и свободи от през вчерашния ден. Продължават и през днешния ден. Това съобщи водачът на пред медии в Народното събрание.

Председателят на социалистите се обърна към работещите хора: „ Да е ясно кой блокира нарастването на минималната работна заплата на 850 лева Да е ясно и кой, с предложенията, които направиха сред първо и второ четене, де факто понижават минималната работна заплата “.

Нинова напомни предлагането на левицата, а точно 50% от междинната заплата да бъде минималната и това да влезе в действие от 2023 година

Наша грижа са работещите хора и работещите небогати, тъй като половин милион българи работят на минимална заплата и не могат да си покриват обикновените разноски, съобщи водачът на и напомни, че на първо четене това предложение получи цялостна поддръжка.

„ Затова назовавам случилото се по-късно политическо двуличие “, добави тя.

„ Между първо и второ четене Политическа партия оповестиха, че желаят да се отнеме клас " прослужено време " на работещите хора. ГЕРБ предложиха 850 лева да бъде брутна минимална заплата. Това значи, че в нея се включват клас “прослужено време “, ексклузивен труд, нощен труд – всички спомагателни заплащания, които до момента се плащаха над минималната “, изясни Нинова и посочи, че когато от 850 лева се извадят всички тези спомагателни заплащания, може да се окаже, че чистият най-малък приход на хората ще падне и под настоящия от 710 лева

„ Отгоре на всичко това – през днешния ден блокираха да не може да се гледа Кодексът на труда в зала. Беше отхвърлено всяко наше предложение през днешния ден да го разгледаме и да одобрим 850 лева минимална заплата от 2023 година Ние ще се борим до дъно за това предложение. Внесли сме го и в удължителния закон за бюджета “, сподели още водачът на левицата.

Нинова изясни, че с това изказване за следващ път парламентарната група на “ за България “ се обръщат към българските жители, с цел да знаят ясно и съответно зад кого застават и кой за чии права се бори в този парламент.

Неотстъпно ще работим за правата на служащите, работещите и работещите небогати. Абсолютно безсрамие е това, което сътвориха другите политически партии, съобщи ръководителят на.

По отношение на декларацията с цели, която от " Продължаваме промяната " са изпратили до партиите Нинова разяснява: „ Четвърта точка в тази декларация е минимална заплата 50% от междинната заплата. Няма думата " брутна ", няма отпадане на класа. Между това, което са ни дали и това, което вършат през вчерашния ден и през днешния ден, има тотално разминаване “, съобщи Нинова.

Заедно с парламентарната група на " за България " на конференцията участваха и представители на синдикатите, които оповестиха протестна подготвеност, в случай че предлагането на не бъде признато.

„ С тях дружно ще се опитаме да решим този въпрос и да го доведем до дъно “, заключи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР