Ще уведомим комисаря по човешки права към Съвета на Европа,

...
Ще уведомим комисаря по човешки права към Съвета на Европа,
Коментари Харесай

Йотова: Ще уведомим комисаря по човешки права към Съвета на Европа след случая в Охрид - Политика

" Ще уведомим комисаря по човешки права към Съвета на Европа, тъй като последните отчети, които се появиха от там бяха много нелицеприятни за страната. Хората с българско съзнание са подложени на доста тежки тествания и дискриминация. България ще бди за държанието на македонските управляващи за задълбочаване на езика на омразата и навреме ще бъдат известени всички европейски институции. "

Това съобщи пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя укори експремиерът Кирил Петков за повдигането на ветото за начало на договарянията на Скопие за участие в Европейски Съюз. 

" Ако зависеше от Кирил Петков още януари месец без всевъзможни условия от страна на България той би вдигнал ветото, само че популярност богу не му се разреши ", сподели тя.

Йотова разяснява и неуспеха на третия и финален мандат за сформиране на държавно управление. " ова, че политическите партии не можаха да създадат държавно управление не е виновност на президентската институция ", сподели тя.

Илияна Йотова разяснява и датата на идните предварителни парламентарни избори.

" Не зная дали датата ще бъде 2 април, президентът ще я реши. Предизборната акция не е спряла от датата на осъществяване на предходните избори. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР