Ще удължим срока за резултатите от проверката за смъртта на

...
Ще удължим срока за резултатите от проверката за смъртта на
Коментари Харесай

Ананиев иска още време за резултати от проверките за смъртта на 3-годишно дете

Ще удължим периода за резултатите от инспекцията за гибелта на 3-годишното дете. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред публицисти в Народното събрание за умрялото 3-годишно дете, съобщи Агенция „ Фокус “.
Ананиев изясни, че отчетът, който му е изпратен е избран като прелиминарен . " Не като финален. Мотивите на шефа са, че към момента идват нови и нови медицински документи, резулати от кръвни проучвания.
Очакваме и отчетите на четиримата незавсими специалисти. За страдание може би ще се наложи да удължа още малко периода.
Поех ангажимент пред родителите на Алекс и пред основния прокурор да действаме доста бързо, само че очевидно такива случаи изискват софтуерно време “, съобщи още Ананиев.
Според него множеството медицински експерти считат, че детето е имало двустранна бронхопневмония със мощна зараза , която се развива извънредно бързо във времето.
Той приказва и по друга настояща тематика, обвързвана с експанзията против медицински лица в УМБАЛ „ Св. Анна ". Министърът съобщи, че не приема никакви форми на принуждение на медицинския личен състав.
„ Върху дамата е оказано и физическо, и психическо принуждение . Чакам всеки миг шефа на „ Св. Анна “ да ми изпрати отчета и мигновено ще го предам на основния прокурор.
Имаме съглашение с основната прокуратура за взаимни дейности в такива случаи. Аз и моят екип ще окажем цялостно подпомагане. Това се случва най-малко през моя мандат към този момент много пъти и не мога да схвана какви са тези хора, които правят тези действия “, изясни Ананиев.
На въпрос какво би трябвало да бъде подхванато оттук насетне, министърът съобщи, че си има планувана процедура.
„ Мислим да създадем с бюджета за идната година, както направихме една стратегия за старите асансьори, ще създадем хоризонтална стратегия, с цел да забележим къде е най-належащо да се сложат камери “, изясни още Ананиев. Той увери, че на местата, където е най-рисково, камерите ще бъдат сложени
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР