Ще трябва да дадем пресконференция, вероятно ще е утре. Преди

...
Ще трябва да дадем пресконференция, вероятно ще е утре. Преди
Коментари Харесай

Председателят на Лекарския съюз де факто призова за бунт, ако не се приемат новите мерки

Ще би трябвало да дадем конференция, евентуално ще е на следващия ден. Преди месец-месец и половина чухме политическото решение на държавното управление, че ще има направление за PCR проби. Оттогава имам възприятието, че някой живее в успореден свят – не е времето, в което би трябвало да мерим какъв брой проби, какъв брой фотоси, тъй като ни залива вълна. Това съобщи доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз (БЛС), който разяснява обстановката с неналичието на за PCR тест.
Ако някой мисли, че не би трябвало да се тестваме, да го каже ясно, възмути се той, откакто изясни по какъв начин сред Лекарския съюз и НЗОК се разменят документи. В условия, в които търсим стажанти да ни оказват помощ, НЗОК ни гледа и не ни дава отговор може ли по избрана клинична пътека да лекува различен експерт, продължи доктор Маджаров.
Министърът не е отговорен, счита лекарят, съгласно който политическите оперативни решения се бавят на друго място, визирайки здравната администрация. Маджаров е безапелационен и, че на самосъзнанието на обществото не може да се разчита. Ако това продължи на равнище държавно управление, към този момент ще е безнаказаност, акцентира лекарят.
 Заведенията желаят преди рестрикциите да се вземе решение за поддръжка на бизнеса Заведенията желаят преди рестрикциите да се вземе решение за поддръжка на бизнеса
Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов и ръководителят на Сдружението на заведенията в България (С...
На въпрос на Нова телевизия дали БЛС също като организация не е била доста сервилна и не е угаждала на тона " не се паникьосвайте " на държавното управление. Не видяхме разсъдък – и от обществото, и от властта. Ако не се одобряват предложенията на министъра, това значи, че някой приема нашите медици като жертви. Ако някой желае, да си гори маски и да върви да замества лекарите. Изобщо не ме интересуват никакви митинги, избухна Маджаров. Той съобщи, че има страни, в които ограниченията се съблюдават и ръкоплясканията не са от двуличие.
" Колеги български лекари, вие не сте жертвени агнета, няма потребност да постъпвате в места, където влизат хора, които допреди няколко дни са ви наричали некомпетентни ", продължи Маджаров с тежките думи. Според него, в България има към 15 000 лекари, които са на възраст, с цел да устоят непрекъснатата среща с COVID-19.
Ако усетиш, че си апатичен към всичко, което те заобикаля, това е очевиден признак за психическо прегаряне (burn out), приключи Маджаров.
Отговорът на заведенията
 В. Симеонов: Искаме триседмичен локдаун, напълно онлайн образование и разформироване на Народното събрание В. Симеонов: Искаме триседмичен локдаун, напълно онлайн образование и разформироване на Народното събрание
„ По образеца на редица европейски страни и у нас би трябвало да се втвърдят противоепидемичните ограничения и да се наложи най-малко 3-седмична...
Масово неконтролируемо и нежелано скупчване на хора – за това предизвестиха от Сдруженията на заведенията в България в свое писмо. Никъде не сме споделили митинг, опонира Емил Коларов от сдружението. И посочи – преди да ни затворят, да кажат какви ограничения ще се вземат, с цел да ни се помогне. Нека ни затворят, само че да се разгласят помощите преди да бъдем затворени, сподели той.
Коларов посочи и, че сдружението било през цялото време да се затвори всичко за 14 дни, а освен един браншове. Той сподели, че заведенията желаят 80% от заплатата на чиновниците им да бъдат поети от страната. Искахме да се обезщетят с 20% от оборота затворените заведения, желаеме разсрочване на заемите – както за заведения, по този начин и за работещи там. Тези хора остават без прехранване за втори, трети път, изясни Коларов.
Той изрази вяра Министерският съвет по-детайлно да прегледат кое къде се затваря, с цел да е ясно какъв брой хора са наранени. Първо се афишират икономическите ограничения, след това се вкарва локдаун, е тезата на Коларов.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР