Ще търся законов и общественоприемлив начин да завърша този проект,

...
Ще търся законов и общественоприемлив начин да завърша този проект,
Коментари Харесай

Новият инвеститор в Алепу Вилидж: Ще търся начин да завърша този проект

" Ще диря законов и общественоприемлив метод да завърша този план ", разгласи за известния като хотел - подпорна стена комплекс " Вилидж " край Созопол новият му вложител Стоян Василев.
Той съобщи, че първо ще изчака всички правосъдни инстанции да се произнесат и увери, че до тогава се ангажира да чуе колкото може повече отзиви на заинтригувани страни.
В отговор на въпрос на дали, в случай че съдът дефинитивно разгласи незначителност на разрешителното за градеж на Алепу, вложителите биха могли да аплайват за ново позволение и да достроят обекта, сдобил се с печални избрания като " подпорна стена " и " къщурка за птичета ", Димитър Данаилов, юрист на новия вложител, удостовери, че съществува такава опция. " Ако бъде дефинитивно оповестено разрешителното за градеж за недействително, за което ние считаме, че няма съображение, да – това значи, че е допустимо да се изготвят нови капиталови планове, които да бъдат одобрени по надлежния ред и бъде издадено ново позволение за градеж, да бъде осъществено това капиталово желание, в сходство с издаденото позволение за градеж ", сподели той. 
На уточняващ въпрос на към новия вложител дали удостоверява, че при такава догадка би подхванал ново капиталово желание, с цел да довърши градежа, Стоян Василев съобщи: " Ще изчакаме и тогава ще вземем следващи решения. Не мога да изричам хипотези сега ". 
 Главболгарстрой се отдръпва от плана Алепу Вилидж " Главболгарстрой " се отдръпва от плана " Алепу Вилидж "
Една от най-големите български строителни компании - " Главболгарстрой " разгласи, че се отдръпва от плана " Алепу Вилидж " Процесът по реализа...
Той посочи, че сред първа и втора инстанция и добави, че преписката е към този момент физически във Върховен административен съд, само че не е формирано дело, няма номер на дело. Новият вложител е безапелационен, че няма нарушаване. " Няма нарушение нито на някакъв екобаланс, нито има застрашени типове ", акцентира той.
" Заявявам, че съм изрично срещу нерегламентираните градежи, само че Алепу Вилидж не е нерегламентиран ", добави новият вложител.

По думите му, " неприятен вид е да остане да стърчи един недовършен бетонен монумент, само че още по-лош вид е да има свлачище, пропаднал плаж и замърсяване ". Василев отхвърли изказванията, че плажът ще стане недосегаем и увери: " Плажът си остава държавен и всички ще имат достъп ".
Той посочи още, че с помощта на осъщественото подсилване са избавени брега и плажа и изрази неразбиране кой има интерес от унищожаване на укрепителното оборудване. " Това свлачище съществува от години. Нямам спомен природозащитници да са се борели плажът да бъде избавен от свлачището. Сега внезапно имаме бранители, които приказват съгласно мен откровени лъжи ", вметна той и предизвести за екокатастрофа, в случай че " подпорната стена " бъде отстранена.
 От Демократична България за Алепу: Човекът, издал разрешителното, е станал шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда От " Демократична България " за Алепу: Човекът, издал разрешителното, е станал шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда
Човекът, който е издал разрешението за градеж на " Алепу вилидж ", е нараснал от министъра на околната среда Емил Димитров-Ревизоро в дир...
" Ако съдът откри унищожаване – за чия сметка ще е, кой ще го извърши, какъв брой пари ще ни коства, ще може ли в този интервал да се употребява плажът и дали премахването на това подсилване няма да задейства отначало свлачището ", попита той.
" Точно над свлачището има път – в случай че пропадне... ", продължи той и предизвести: " Ако се засилва свлачището отначало има огромна заплаха то да повлече близката пречиствателна станция и това води до екобедствие ".
Ако се отстрани брегоукрепителното оборудване рискуваме активизиране на свлачището и е допустима еко злополука, безапелационен е вложителят и повдигна въпросът кой желае с деяние или безучастие да е отговорен за това.
Стоян Василев описа, че се е срещнал детайлно с документите на плана и е безапелационен, че всички осъществени дейности са законови и според утвърдените планове. Първият стадий - построяването на укрепително оборудване, е било неотложно и основно за подсилване на свлачището, което съставлява заплаха за съществуващия път, плажа, здравето на хората, а също по този начин и за пречиствателната станция в съседство, чиято щета би довела до екологична злополука в залива Дюни. 
Свлачището се следи годишно от " Геозащита " ЕООД – Варна, само че самодейност за неговото подсилване има само с частен запас. По съответния законов ред е издадено позволение за градеж, предвиждащо укрепването му, чрез оборудване, което след построяването си следва да бъде част от структурата на постройка. Заради условията на Закон за устройство на територията строителството е на два стадия. След въвеждането в употреба на укрепителното оборудване, Министерство на регионалното развитие е направило инспекция и е издало авансово единодушие за продължение на доизграждането на курортния комплекс, разясни юрист Димитър Данаилов. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР