Ще търсим отговорност лично от Бойко Борисов по всички политически

...
Ще търсим отговорност лично от Бойко Борисов по всички политически
Коментари Харесай

ДБ: Ще търсим отговорност от Борисов, ако Георги Гергов стане собственик на Пловдивския панаир

Ще търсим отговорност персонално от Бойко Борисов по всички политически способи, в случай че Георги Гергов се трансформира в мажоритарен притежател на Пловдивския панаир.  

Така разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов неналичието на кворум в изключителната сесия на пловдивския Общински съвет, който трябваше да реши собствеността на локалния панаир.

По информация на Демократична България на сесията не се е явил нито един от съветниците от ГЕРБ, макар че точно ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков от ГЕРБ е предпочел тя да се състои на 3 януари.

На сесията участваха депутатите от " Демократична България " Ивайло Мирчев и Христо Иванов, който уточни, че се е явил, защото въпросът ще се трансформира в закононарушение по отношение на Пловдив, както и в проблем от национално значение.

Ако съветниците от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и част от Български земеделски народен съюз " Ал. Стамболийски " препотвърдят единодушието си от края на предходната година, предприемачът, почетен консул на Руската федерация и съветски жител, припомнят от Демократична България.

От партията показват още, че Варна държи 28% от акциите на панаира, само че одобри договорката на Гергов да ги размени с дял в " Пълдин туринвест ", с което той става пълновръстен акционер на Панаира.
 Съдът замрази вписването на промени в капитала на Пловдивския панаир
Съдът замрази вписването на промени в капитала на Пловдивския панаир

Решението е дефинитивно

Това е трето гласоподаване по проблема. Първият път " ЗА " гласоподаваха единствено от групата " Автентична лява Българска социалистическа партия ". До обрата в позицията на ГЕРБ се стигна откакто Георги Гергов и 6 декара от площта на ревюто " Международен панаир - Пловдив " за създаване на Опера в града. Желанието му бе задоволено с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ, локалната Българска социалистическа партия, двама от ЗС " Александър Стамболийски " и двама самостоятелни съветници - от Движение за права и свободи и НФСБ.

От " Демократична България " декларират, че са внесли предложение срещу окончателното подаряване на Пловдивския панаир и завършване на " кражбата на века ". Партията събира и подписи за ново общинско съвещание по проблема на 9 януари, ден преди идното Общото заседание на акционерите на " Пълдин Туринвест " АД, с цел да се предотврати даването на Пловдивския панаир на Георги Гергов.
 Демократична България прикани да спре прехвърлянето на Пловдивския панаир на Георги Гергов
Демократична България прикани да спре прехвърлянето на Пловдивския панаир на Георги Гергов

Йордан Иванов желае от Народното събрание незабавно да бъде сбъднат надзор

Ако окончателното харизване на Пловдивския панаир бъде позволено, това ще бъде съвършената илюстрация за връзката сред съветското въздействие и корупцията у нас, показва Христо Иванов.

Според ръководителя на " Демократична България " в локалния Общински съвет Веселина Александрова до момента в който Европейски Съюз конфискува парцели на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 дка от Пловдивския панаир на почетния съветски консул в града.

По информация на БНР жители за следващ път се събраха на митинг пред постройката на градския парламент, като показват, че няма да обслужват корпоративните ползи на Георги Гергов.

" Въздържал се е равно на Гергов продал се! " - гласи надпис на техен афиш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР