Ще станем свидетели на изключително интересен случай в Неолибералната система

...
Ще станем свидетели на изключително интересен случай в Неолибералната система
Коментари Харесай

15 милиона гласуваха за връщането на Тръмп в Туитър, това е прецедент в световния ред

Ще станем очевидци на извънредно забавен случай в Неолибералната система на последните 30 години - следващата " цепнатина ", която се появява в постмодерната, демократична машина и нейния световен естаблишмънт

Вчера се случи нещо извънредно забавно като казус в настоящия международен ред. Новият притежател на Туитър - Илон Мъск, пусна анкета с въпрос дали да бъде върнат Доналд Тръмп в платформата. 

В анкетата гласоподаваха безумно доста хора за обществена мрежа. Получени бяха 15 милиона гласа, от които с дребна преднина - 51,8% против 48,2%, завоюва мнението, че на Тръмп би трябвало да му бъде разрешено да се върне в Туитър. 
В разследване на това Мъск разгласи в последваща обява, че " Vox Populi, Vox Dei " - " Глас национален, глас Божи ", и ще върне Тръмп!

В резултат на решението последва вълна от плач от целокупната, американска и западна " демократична общественост ", която всеобщо заплаши, че ще си изтрие пък личните профили. 

Припомням, че през 2021-ва някогашният президент бе заличен от Туитър - водещата платформа за връзка в Съединени американски щати, в резултат на митингите и щурма на Капитолия. При въпросните митинги хиляди поддръжници на Тръмп щурмуваха постройката на Капитолия във Вашингтон по разбиране в изборни измами на изборите за президент през 2020-та година. Либералите се възползваха незабавно от обстановката, с цел да заглушат главния източник на връзка на Тръмп с почитателите му. 

С връщането на Тръмп в Туитър ще станем очевидци на извънредно забавен казус в Неолибералната система на последните 30 години. Поредната " цепнатина ", която се появява в постмодерната, демократична машина и нейния световен естаблишмънт. 

Дано доживеем и свободата на словото да дойде тук, във Facebook, където всякаква прогресистка агитация е разрешена, само че те блокират или непосредствено трият за най-малкото, което може да се оприличи на " език на омразата ".

*Текстът е на интернационалният специалист и политически анализатор Кристиян Шкварек, заглавието е на редакцията
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР