Ще спечелим войната, въпросът е само на каква цена. Това

...
Ще спечелим войната, въпросът е само на каква цена. Това
Коментари Харесай

Украински министър бесен, скочи на ЕС

Ще спечелим войната, въпросът е единствено на каква цена. Това съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников, който взе участие с включване онлайн в взаимно съвещание на комисиите на Европейския парламент по сигурност и защита и по външни работи.

Той заяви, че във взривения през вчерашния ден Драматичен спектакъл в Мариупол са се укривали 1200 дами и деца. Резников назова съветските войски " чудовища " за това, че обстрелват жилищни здания и нанасят удари даже там, където е несъмнено, че ще има цивилни жертви.

По думите му до момента съветските войски са изгубили 14 хиляди бойци, 450 танка, 750 самолета. Според него тези данни са сравними със загубите, претърпени от Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан за 10 години.

Резников уточни, че съветските удари са поразили за три седмици от началото на войната в Украйна 400 учебни заведения, 110 лечебни заведения, над 1000 жилищни здания. 

„ Волноваха е срината напълно, в Мариупол се прави геноцид и жертвите към този момент са 20 000 цивилни. Това не е просто война, а държавен гнет. Води се тенденциозен обстрел на обитаеми места. Кремъл прави безчовечие. Тиранията за нас е изцяло неприемлива. Преди осем години украинският народ направи своя цивилизационен избор, устреми се към Европейски Съюз. Продължаваме да пазиме този избор през днешния ден с оръжие в ръце. Плащаме всеки ден доста висока цена, само че не виждаме друга опция. Можехме да предотвратим това, в случай че Европейски Съюз беше реагирал по-рано, в случай че беше опитал да спре съветския президент Владимир Путин ”, добави той.

Той прикани за разкъсване на всевъзможни връзки с Руската федерация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР