Ще следвам съветите на своята майка, обеща на коронясването си

...
Ще следвам съветите на своята майка, обеща на коронясването си
Коментари Харесай

Чарлз III при встъпването си: Имуществото ми да бъде използвано от държавата

Ще последвам препоръките на своята майка, даде обещание на коронясването си новият държател на Обединеното кралство

Чарлз III бе разгласен публично за крал на Обединеното кралство от Съвета за унаследяване на английския трон, излиза наяве от фрагментите, предавани онлайн по телевизия Би Би Си.  Той постави клетва пред  Съвета за унаследяване на английския трон. 

Церемонията в църквата " Сейнт Джеймс " бе тържествена и извънредно изпипана като сценариий. Тя бе последвана от топовни салюти и манифести в Лондон и на още доста други места.

Ще последвам заветите на своята майка. Тя беше образец за любов и отдаденост. Вярвам, че ще бъдза подкрепян от народите и вярата, съобщи Чарлз Трети на церемонията. Имуществото ми да бъде употребявано за задачите на страната, лимитирам се единствено с това, което е нужно за директните ми отговорности, съобщи Чарлз. Той се помоли: Бог да ме направлява и пази! 



Монархът подписа клетвена декларация за това, че ще пази протестантската религия в Шотландия. Документът бе преподписан и от принцът на Уелс Уилям, както и от кралицата-конкорт Камила. 

Въпросната изклчително скъпа декларация ще бъде обнародвана в Държавен вестник.

Вчера, в границите на първото си послание към нацията като крал, Чарлз Трети даде дума да служи на нацията с " преданост, почитание и обич ". Чарлз е крал и държавен глава на Обединеното кралство, а също по този начин и на още 14 владения, измежду които Австралия, Канада, Джамайка, Нова Зеландия и Папуа-Нова Гвинея. 

Кралица Елизабет Втора умря в четвъртък на 96-годишна възраст след 70 години на английския престол. Погребението ѝ ще се състои по-късно повече от седмица.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР