Ще си изпълним ангажиментите. Виждате, че пак изпреварваме Румъния. Убеден

...
Ще си изпълним ангажиментите. Виждате, че пак изпреварваме Румъния. Убеден
Коментари Харесай

Борисов уверява: До края на 2018 г. ще сме изпълнили всички изисквания на ЕК

Ще си осъществим уговорките. Виждате, че отново изпреварваме Румъния. Убеден съм че към края на 2018 година ще сме направили всичко по този начин, както го желае Европейска комисия. Оптимист съм. В Брюксел са уверени, че всичко, каквото би трябвало, ще го свършим. Такава оценка направи министър председателят Бойко Борисов на отчета на Европейска комисия по време на ревизия на строителните действия на Източната дъга на Околовръстното шосе на София.

Той акцентира, че преди време е приказвал с първия заместник-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, от който е чул, че от май до момента има прогрес.

И едното, и другото е значимо, сподели Борисов във връзка изказванието на президента Румен Радев, че политиците би трябвало да се регистрират пред жителите, а освен пред Европейската комисия.

Историята се повтаря – разяснява той решението на Българска социалистическа партия да не вземат участие в пленарни съвещания до оставката на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев. Борисов изясни, че когато Нинова е трябвало да поеме мандата, ГЕРБ се били отдръпнали от Народно събрание, само че той посъветван от Брюксел, направил по този начин, че да се завърнат в залата депутатите. Бил получил увещание, от Брюксел, че са единствената постоянна и прогнозируема партия.

По мотив настояването на Българска социалистическа партия да отиде в Народното събрание, с цел да изясни изказванията си, че в Народно събрание има наркопласьори и хора, купували гласове, Борисов съобщи, че „ леят се обиди, леят се закани и аз по тази причина не желаех да отида. Това не е продуктивно. Ето ние демонстрираме какво вършим – има толкоз неща, които са положителни.

Смятам, че макар провокациите Главчев не трябваше да изпуска нервите си, сподели Борисов в отговор на въпрос за желаната оставка на Главчев и решението му да в профил Корнелия Нинова и Антон Кутев от съвещания на Народно събрание.

„ Ние желаеме удължение на отминалостта не против хората, а против длъжностните лица, които не може да бъдат тествани от прокуратурата. Сега хвърлят против Цветелина Бориславова…Аз не съм духовник, не съм светец – в живота си съм имал доста дами. Аз се тормозя за своите съученички “. Така Борисов отговори на въпрос за неговата оценка по настояването за удължение на отминалостта при инспекции на нарушавания по време на приватизацията.

Поведението на Българска социалистическа партия той дефинира с думите, че „ очевидно е че не желаят да има мощно председателство, ясно е че не желаят непоклатимост – ще създадем всичко належащо това да не стане “, разяснява министър председателят.

Всичките - Европейската банка, Европейска банка за възстановяване и развитие – всички се натискат да финансират кулоар номер 8, съобщи Борисов и увери, че „ на 6 декември всички водачи на Западните Балкани ще са тук и ще подпишем документи “. Предлагаме мир, да сме по-смирени, прикани Борисов българските политици.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР