Ще сезираме еднвременно българската прокуратура, Европейската комисия, Главният европрокурор Лаурса

...
Ще сезираме еднвременно българската прокуратура, Европейската комисия, Главният европрокурор Лаурса
Коментари Харесай

БОЕЦ: Сезираме Кьовеши и Делян Пеевски със сигнал срещу Иван Гешев

Ще сезираме еднвременно българската прокуратура, Европейската комисия, Главният европрокурор Лаурса Кьовеши. Ще сезираме и Бойко Борисов и Делян Пеевски, тъй като ТЕ си го избраха. Това се споделя в известие на гражданско съдружие БОЕЦ във връзка със сигнал против новия основен прокурор Иван Гешев.
За какво става дума от БОЕЦ разясняват:

През 2009г. до ВКП и тогавашният основен прокурор Велчев постъпва Сигнал против магистрати за присъединяване им в скица за кражба на аграрни земи. Става дума за над 1140 декара земя – кражба за милиони! Сигнала е подаден и до премиера Бойко Борисов и други институции, както е видно.

След разглеждане на сигнала, Инспектората към ВКП стига до извода, че в него се съдържат задоволително данни за осъществени закононарушения от магистрати – някогашен към този момент ръководител на областен съд, настоящи съдии и тн. и изпраща преписката на СГП по подготвеност! Изключително значим миг! ИВКП означават, че са събрани „ задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане “ и изпращат преписката до СГП „ по подготвеност “. Това е по този начин, тъй като към 2009г. способени да проверяват лица с имунитет (магистрати, депутати и тн) са точно СГП. Специализираната прокуратура е основана при започване на 2012. Тази нова бухалка на мафията влиза в дейности две години по-късно и незабавно след нейното активиране, Гешев е трансфериран там, а след това я оглавява.Доказал се е.

Това е постановлението на ВКП до Софийска градска прокуратура, с което им се разпорежда образуването на досъдебно проиводство! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ВКП категорично показват, че са „ събрани задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане “. Указанията им са ясни и точни, а съгласно член 46.ал3 от Наказателно-процесуален кодекс, те са и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! СГП би трябвало да образува досъбно произвеждане и то против съответен причинител ясно посочен.

Чл. 46 (3) (Доп. – Дъждовни води, бр. 42 от 2015 година, изм. – Дъждовни води, бр. 62 от 2016 година, в действие от 09.08.2016 г.) Прокурор от по-горестоящата прокуратура може служебно документално да анулира или промени разпореждане на прокурор от по-ниската по степен прокуратура, което не е било прегледано по правосъден ред. Неговите писмени и стимулирани инструкции са наложителни за тях.

КАКВО съдебна експертиза СЛУЧВА?

Командированият в СГП прокурор Иван Гешев със свое разпореждане вместо да извърши напътствията на ВКП, в нарушаване на Наказателно-процесуален кодекс препраща преписката на Окръжна прокуратура в Стара Загора.

Основанието на Гешев представено в постанповлението е погрешно, тъй като категорично в постановлението на висшестоящата прокуратура е посочено, че компетентността е на СГП! Забележете и съзнателно сбърканата дата на изходящият номер на постановлението.

И всичко приключва, като омагьосаният кръг се затваря година по-късно, откакто Окръжна прокуратура Стара Загора ВРЪЩА преписката на СГП по подготвеност! След това всичко заглъхва и потъва.

ЗАТОВА СГП ОТКАЗА ДА НИ ПРЕДОСТАВИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ГЕШЕВ! ЗАТОВА И ИВСС ОТКАЗА ДА АРЗСЛЕДВЯА ГЕШЕВ ПОРАДИ ИЗТЕКЛА ДАВНОСТ!

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР