Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя

...
Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Ще се явя на разпит в прокуратурата, когато Борисов каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата злато и пачките с евро

Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари, от кое място са кюлчетата и пачките с евро и обвързвано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с интернационална скица за пране на пари, както му е написала испанската полиция, до момента в който е бил министър на вътрешните работи. Това сподели на брифинг пред публицисти депутатът от " Продължаваме промяната “ Бойко Рашков, съобщи кореспондент на  Sofia24.bg.

" Ние по кое време ще разберем по какъв начин са попаднали няколко кюлчета злато и няколко пачки евро в купюри от 500 в нощното шкафче на Борисов в държавната резиденция? Дали е обяснен първо този въпрос, от преди няколко години стои и цялата общност не знае “, попита Рашков.

" Второ, с изключение на тези няколко милиона, които просто по този начин повърхностно са попаднали в нощното шкафче на някогашния министър председател, ние в последна сметка ще разберем ли по какъв начин е издигната къщата в Барселона, с какви средства, той има ли присъединяване в това строителство и дали фактически строителството на тази къща е обвързвана с интернационална скица за пране на пари както ми написа испанската полиция до момента в който бях министър на вътрешните работи “, съобщи Рашков и добави: 

" Тогава, когато се обясни пред цялото общество тези въпроси, в това число и нещо друго, което стои – да се попита Васил Божков в Дубай, може да се разпита посредством видеоконференция, могат да го разпитат и там на място управляващите, могат да изискат позволение прокурор да отиде на място и да го попита дали той ще удостовери, че е осигурявал милиони средства на някогашния министър ръководител, на неговия финансов министър и на неговото пресаташе, или не, както заявяваше самият Божков по малкия екран, аз съм го гледал. И когато се изяснят тези неща във времето по-напред, в сравнение с моите изявления пред вашите колежки в една телевизия, мисля че тогава ще е заслужено да ме чакат тук с една призовка, с цел да ме питат аз от кое място знам нещо за Автомагистрала " Хемус “, в случай, че всички обстоятелства за Автомагистрала " Хемус “ ги знаят тук народните представители Нанков – някогашен министър на районното развиване, националната представителка Петя Аврамова – някогашен министър на районното развиване, и редица други още високопоставени чиновници, в това число доста близки до ръководството на Борисов, строителни компании, към 15, които получиха 1 милиард и 200 милиона предплатено без да имаме сега автомагистрала " Хемус “. Тези въпроси са наред да се изяснят, това което ние започнахме като следствие в Министерство на вътрешните работи и от 1 обвинен станаха 9. След като се изяснят всички въпроси към управлението на ГЕРБ, с главата на ГЕРБ, тогава прокуратурата в България има моралното право да търси един депутат, който явно им е много неуместен. "

Моите данни, които аз споделих пред ваша колежка, ги има в досъдебното произвеждане, изясни още депутатът. " Да бъде по този начин общителен този нов прокурор, който не познава това досъдебно произвеждане, доколкото съм схванал Денков се споделя, да прочете, да попита неговия сътрудник, какво съм споделил, когато съм бил в градска прокуратура по същия мотив. Аз не мога да кажа освен това. Очевидно Борисов посредством Гешев се пробва да разбере какво знам аз и което биха могли да изложат в делото против мен, което води ГЕРБ в Софийски градски съд, което е планувано за идната година януари-февруари. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР