Ще се проверява с какви пари Ветко и Маринела Арабаджиеви

...
Ще се проверява с какви пари Ветко и Маринела Арабаджиеви
Коментари Харесай

Пачките и лимузините, открити от прокуратурата в имоти на Арабаджиеви

Ще се ревизира с какви пари Ветко и Маринела Арабаджиеви са купували коли за автопарка си по следствието за укриване на налози против тях.

Ролс-ройс, бентли, първокласни джипове са конфискувани при акцията на прокуратурата в петък. Тя траяла до събота сутринта. В Пловдив се наложило да се разрушават пространства с позволение на съда, тъй като чиновниците от компаниите на Арабаджиеви отказали подпомагане, разгласи зам-главният прокурор Иван Гешев.

За конфискуваните от сейфове, куфари и кутии за обувки над 10 млн. лева проверяващите поискали броячна машина от Българска народна банка.

Досъдебното произвеждане е в ранен стадий и има няколко линии на следствие, разгласи наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.

Кухите компании под контрола на Арабаджиеви издавали фактури и за сдружения, които санират здания по контракти за публични поръчки.

Десетки компании на фамилията употребили фактури от " изчезнали търговци ", без да има действителни доставки, с цел да не внасят Данък добавена стойност в бюджета. Една от тях платила единствено хиляда лв. за предходната година, а трябвало да внесе 600 хиляди лева По думите на Гешев, вместо в бюджета, където парите да се употребяват от обществената система, пачките се натрупали в сейфове.

" На никого не можем да забраним да е богат, само че да си заплащат налозите ", сподели зам-главният прокурор.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са във Франция от началото на август. Обявени са за търсене. В ареста е синът им Вълчо и още 5-има души. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР