Ще се осигури водохранилище, което ще спаси курорта от аварии

...
Ще се осигури водохранилище, което ще спаси курорта от аварии
Коментари Харесай

Царево ще подмени част от старата си ВиК мрежа и реши голям проблем

Ще се обезпечи водохранилище, което ще избави курорта от повреди или краткотрайни прекъсвания на водата 

Реконструкцията на ВиК мрежата в започва през днешния ден. Символичният старт бе даден от кмета на града и изп.директор на ВиК Бургас от ул. „ Мандрата “ 3.

В идващите месеци ще се подменят 3,41 км водопроводна мрежа, 1,96 км канализационна, ще се изградят и 1,34 км нови водопроводи, както и основния авариен водоем, който ще избави морския курорт от възможни прекъсвания на водата.

Това е от извънредно значение през летния сезон, защото се подсигурява обезпечаването на чиста питейна вода за най-малко 24 часа – задоволително време, с цел да се реши всяка ВиК повреда.



Стойността на СМР-ата за град Царево е близо 6 млн.лева, а средствата са извоювани от ВиК Бургас.

Кметът Георги Лапчев дефинира тези действия за „ следващата парченце “ от огромния воден план в област Бургас. Той бе безапелационен, че се надява компанията, която е определена за реализатор, да работи качествено и в период.

Работата няма да стопира през летните месеци, само че и по никакъв метод няма да пречи за протичането на туристическия сезон, посочи Георги Лапчев.

Изп. Директор на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев посочи, че дейностите по водния план интензивно вървят в Карнобат, Айтос, Бургас, Лозенец, а в този момент и в Царево. Първият стадий би трябвало да завърши до края на годината.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР