Ще се опитаме да подобрим състоянието на водите в язовир

...
Ще се опитаме да подобрим състоянието на водите в язовир
Коментари Харесай

Зам.-министър Чамбов: Ще се опитаме да подобрим състоянието на водите в язовир „Панчарево“

Ще се опитаме да подобрим положението на водите в язовир „ Панчарево “ с 15 000 риби от типовете бял амур и толстолоб. Надяваме се посредством мярка да стартира почистването на язовира и децата да продължат да спортуват тук. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов по време на взаимна самодейност за запазване на едноименния язовир в столицата. Пречистването на чашата на оборудването от наносни отсрочения посредством зарибяване с растителноядни типове риби е за да се понижи биомасата.

„ Средствата за днешната самодейност в размер на 15-20 000 лв. са обезпечени от Югозападно държавно дружество (ЮЗДП) ”, посочи Чамбов. Той разясни, че Министерството на земеделието е наясно със положението на язовира – затревен, заблатен и с доста наноси. „ Ще опитаме с най-лесните способи, измежду които е зарибяването, и в случай че не успеем с тях, ще би трябвало да търсим и други механизми, които са по-скъпи и по-трудоемки ”, сподели още заместник-аграрният министър. Той добави, че в случай че резултатът е позитивен, следващата година самодейността ще бъде повторена.

Инж. Чамбов изясни, че Министерството на земеделието ще изследва опцията да забрани за интервал от една година любителския лов на риба. „ Знаем, че това няма да е доста удобно за столичани, тъй като е обичано място за лов на риба, само че ще го обсъдим с Министерството на околната среда и водите и Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, защото е належащо време, с цел да има резултат от зарибяването “, добави той.

Кметът на регион „ Панчарево “ Николай Гюров благодари на Министерството на земеделието за взаимната самодейност, като уточни, че това е втори случай, в който от институцията се отзовават и реализират стратегическа поддръжка. „ Преди време министерството разпореди планиране за почистването на чашката на язовир „ Панчарево “. Днес това се надгражда с ново зарибяване. Целта е в годините да можем да продължим ”, сподели още Гюров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР