Ще се борим за титлата във Висша лига, заявява треньорът

...
Ще се борим за титлата във Висша лига, заявява треньорът
Коментари Харесай

Горна Малина в еуфория, след като Звездец спечели Купата на България

Ще се борим за купата във Висша лига, декларира треньорът Иван Генков

След триумфа на мъжкия тим на Звездец на Купа България Висша лига и спечелването на първи исторически трофей за клуба, в Горна Малина царува еуфория и страховит интерес към волейболния отбор и към този спорт.

В дребното градче, ситуирано наоколо до София, се приказва единствено за волейбол и неговото бъдеще, а към този момент фантазиите са и за елита. Това споделиха през днешния ден представители на Горна Малина на специфична конференция в Пресклуб „ България “. На нея участваха треньорът на ВК Звездец Иван Генков, капитанът на отбора Стефан Славков, MVP на Купата Пламен Георгиев, Андреа Иванов – най-резултатният играч на Звездец и кметът на Община Горна Малина – инж. Ангел Жиланов. 
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Историческият трофей идва в навечерието на празник, в който през 2024 година в Горна Малина ще се празнуват 65 години от проведеното волейболно придвижване в града. Спортът се трансформира в лице на града и витрина на Общината, която има упоритости за развиване.
9  Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)
Преди срещата с медиите волейболистите на Звездец са имали аудиенция в Общината, където показали Купата. От своя страна са получили уверения за поддръжка за сполучлив свършек на сезона. След това са посетили и един от главните си спонсори, където също посочили Трофея. Фирмата пък ги е наградила с награда от 5000 лв., която е за треньорите и състезателите.
9  Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)
„ Това е най-стойностния трофей, който е печелил този клуб в исторически проект, защото през идната година ни следва честване на 65 години волейбол в Горна Малина “, съобщи треньорът Иван Генков, за който Трофеят е компенсация за дългогодишните старания и идва като същински подарък по случай днешния му рожден ден.
9  Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)
„ На финала се получи невероятна страст. Няма по какъв начин да скрия – това бе първи подобен мач с подобен заряд и с такава стойност, пред който се изправяме. Имаше терзания и в тима, и за мен персонално като треньор. Самото живо предаване бе спомагателен фактор за известни разстройства. Но очевидно мотивацията и духа си споделиха думата. Фактът, че съм съумял да събера момчета с темперамент, интелегентни и положителни повлия. В основата на триумфа не е единствено финалният мач, само че и пътя, по който стигнахме до него. Изиграхме тежки мачове. Особено на ¼-финалите против лидера в класирането на Западната група на Висша лига – Ботев (Луковит), който е идин от стойностните тимове и през миналата година бе в елита. Двубоят бе доста трагичен, изключително в тайбрека, в който се наложихме с 15:13. Но това ни накара да повярваме в силите си и да продължим да побеждаваме. Продобитата убеденост от триумфите се отрази на финала против Етрополе “, разкри още треньорът.
9  Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)
„ В самия край победихме с дух, предпочитание и малко шанс. Винаги го има това в спорта. Помолих се къмета да бъде на наша страна и в действителност нещата се случиха. Смятам, че несъмнено Етрополе беше любимец. В техните редици има играчи с дълготраен опит и такива, играли в елита, само че чисто от волейболно естество успяхме да си свършим работата. “

В разногласието за Трофея, който се организира в зала „ Васил Левски “ в Пазарджик,  тимът на Звездец се радваше на солидна агитка, пристигнала особено за поддръжка на своите в мача. Иван Генков благодари на почитателите и показа, че не е очаквал това да се случи.
9  Отзивите след първата купа във витрината на волейболния Звездец (Горна Малина)
„ Не съм очаквал такава мощна поддръжка. Не съм си и представял, че Звездец може да молибилизира такава аудитория и то в Пазарджик! Това не е случвало в Горна Малина и съм доста прелестно сюрпризиран. Благодарности за всички, които ни поддържаха. Нашата агитка бе по-мощната от етази на Етрополе и това бе разковничето за триумфа “, сподели още той.

Наставникът на Звездец съобщи, че апетитът идва с яденето. И задачите се покачват, като в този момент към този момент са освен присъединяване в плейофите, каквито са били в началото, само че и за продобиване на купата във Висша лига. Но не непременно.

„ С подобен колектив, с какъвто разполагаме, можем да реализираме нещо огромно. Но да не пресилваме в този момент нещата. Винаги съм се старал да вървим малко по малко. Ентусиазъм и голямо предпочитание за реализицаия има. Трябва да го въплатим на терена. Първо да влезем в плейофите и по-късно ще се борим за върха. Най-важната цел в този момент е да запазим тима. Защото към този момент има огромен интерес към нашите играчи. Надявам се тимът да се резервира и състезателите да са здрави. От тук нататък ще създадем каквото е по силите ни да се борим за купата. Дали ще стане времето ще покаже “, приключи Иван Генков.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР