Ще разширяваме обхвата на военните учения, за да може в

...
Ще разширяваме обхвата на военните учения, за да може в
Коментари Харесай

Адм. Емил Ефтимов: Ще разширим обхвата на военните учения

Ще разширяваме обсега на военните учения, с цел да може при положение на рецесия да имаме подготвеност за отбрана на суверенитета на България и на всяка страна член на алианса. Това съобщи пред публицисти на военния полигон " Ново село " край Сливен началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който през днешния ден следи демонстрации в границите на учението Strike Back.

Адмирал Ефтимов даде на всички участници в многонационалната бойна група " изцяло заслужена висока оценка ". По думите му би трябвало да бъдат приети напъните на съдружниците към сигурността на югоизточния фланг на НАТО, които са упражнявали и ползвали съюзни тактики и техники. Той добави, че началото е било доста мъчно, преодолени са били редица проблеми. Работи се за разширение на капацитета на бойната група до бригадно равнище.

Началникът на защитата уточни, че в подтекста на редица модернизационни планове ученията и работата на терен с бойни машини имат огромна практическа стойност за Сухопътните войски. Той добави, че процесът на превъоръжаване и рационализация ще бъде дълъг, изисква хора, техника и оперативни механически съвместимости.

С присъединението към многонационалната бойна група в България Италия е измежду главните народи в НАТО, които вземат участие с личен състав, съоръжение и запаси за поддръжка и подсилване на отбранителния и възпиращ капацитет на източния фланг на алианса, сподели командирът на Съвместното оперативно командване на Италия генерал-лейтенант Франческо Паоло Филиуоло.

Командирът на многонационалната дивизия „ Югоизточна Европа “ бригаден военачалник Дорин Тома изрази признателност към България и уточни, че италианските им съдружници са съумели за малко време да сглобят тази група.

Италия пое ролята на рамкова страна на многонационалната бойна група от 17 октомври, тази година. В състава ѝ са включени над 900 военнослужещи от италианската бригада " Пенерело ", както и военни формирования от България Съединени американски щати, Албания, Гърция, Северна Македония, Черна гора и Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР