Ще проверим всичко за предметите на Васил Божков – от

...
Ще проверим всичко за предметите на Васил Божков – от
Коментари Харесай

Боил Банов: Ще проверим всичко за античните предмети на Васил Божков

" Ще проверим всичко за предметите на Васил Божков – от документи за придобиване, до характера на предметите и дали съставляват изключителна полезност за страната ", сподели министър Боил Банов пред публицисти в Народното събрание, откакто стана ясно, че Върховната административна прокуратура е упълномощила на министерството на културата да направи инспекция на античните предмети, стопанисвани от фондация „ Тракия “ на Васил Божков. 

Банов направи уточнението, че частта от сбирката, излизала в чужбина - 212 предмета, е записана и категоризирана още преди години. Имало обаче най-малкото 2700 предмети, които не са регистрирани, като се чака те да се окажат и повече.

Той изясни, че за тези 2700 предмета е подадено заявление за регистрация, само че това на процедура не се е случило, защото нямало краен период. Банов изясни това с пропуск в законодателството и заяви, че работна група се е захванала да преодолее тази законова празнина. Какви ремонти в закона по-конкретно ще предизвикват обаче министърът не разкри.

Очаквайте детайлности...
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР