Ще превърнем финансовия министър в монарх, който разпределя порциите Беше

...
Ще превърнем финансовия министър в монарх, който разпределя порциите Беше
Коментари Харесай

Тома Биков за кабинета: Ще катастрофираме и ще има протестна вълна

Ще превърнем финансовия министър в монарх, който разпределя порциите
" Беше доста срамна работа, когато това държавно управление се избираше. И това го осъзнавах тогава. Тази работа става все по-срамна и този спор, който чувам последните час и половина, два, доста ме тормози. Ние сме напът по този начин да катастрофираме дружно, да надигнем една протестна вълна против това ръководство, че в случай че не си давате сметка, а вие не си давате сметка, ще причиним доста тежки вреди на цялото българско общество ".

Тези свои мисли за държавното управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ показа депутатът от партията на Бойко Борисов Тома Биков от трибуната в Народното събрание. Изказа ги на втория час от дебатите и разгорещените разногласия за избор на подуправител на здравната каса.

За поста има единствено един претендент - Момчил Мавров, номиниран от ГЕРБ. Управленските сътрудници от ПП-ДБ обаче не го утвърждават, защото в секретното деловодство на Народното събрание имало отчет на ДАНС за него. От него те разбрали, че той лобира за ползите на частни лечебни заведения, а и не му вярвали.

Вкарването на избора му изключително в дневния ред провокира разногласия в сглобката за това за какво ГЕРБ работят с " Възраждане " и работят зад тила на ПП-ДБ, както и за това способен ли е шефът на НЗОК Станимир Михайлов, препоръчан от ПП-ДБ.

" Такива мискинлъци, каквито се случват през последните два месеца в това държавно управление, не съм виждал за последните 7 години, когато съм бил народен представител. Такъв безпардонен партизанлък, кадруване, непросветеност, неопитност не съм виждал ", сподели Биков.

Той атакува сътрудниците си, че приказват с причини от " позицията на високия морал ", и предизвести, че подобен вид говорене основава корупционен капацитет, който ще се види и в бюджет 2024.

" Ние сме напът да създадем безспорен монарх в тази страна, който да разпределя порциите на финансирането в страната от позицията на министър на финансите и да споделя кой план е добър и неприятен, кой какъв брой пари да получи ", предизвести той за Асен Василев. Той призна, че критиците на държавното управление имат учредения, а сътрудниците му от ГЕРБ посрещнаха изявленията му с ръкопляскане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР