ще предостави дългосрочен заем в размер на 50 млн. лв.

...
ще предостави дългосрочен заем в размер на 50 млн. лв.
Коментари Харесай

БЕХ дава дългосрочен заем от 50 млн. лв. на „Мини Марица-изток“ ЕАД

ще даде дълготраен заем в размер на 50 млн. лева на най-голямото въгледобивно дружество. Това заяви енергийният министър след провелото се през днешния ден съвещание на Браншовия съвет за тристранно съдействие, минно дело и геология. Тя посочи, че холдингът отпуска 50 млн. лева за реализиране на капиталовата стратегия и ремонтни действия в мините, както и в допълнение 5 млн. лева за нарастване на заплатите на чиновниците от месец октомври тази година.
„ Заедно с сътрудниците от и дискутирахме настоящи въпроси от енергийния бранш. Обединихме се обединихме към ограничения, които ще подсигуряват естественото действие на комплекса „ Марица-изток “ след отражението на Ковид-19. Правителството ясно е заявило поръчката си развиване на въглищните централи у нас до 2030 година с небосвод до 2050 година Това е залегнало в два документа – Интегрирания проект в региона на енергетиката и климата и плана на Стратегия за стабилно енергийно развиване “, акцентира министър Петкова.
 Борисов разиска със синдикалисти проблемите в Мини Марица-Изток Борисов разиска със синдикалисти проблемите в " Мини Марица-Изток "
Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с президента на КНСБ Пламен Димитров и представители на синдикатите на „ Мини М...
В рамките на Браншовия съвет бе дискутирана и европейската рамката в региона на енергетиката. „ Успяхме да се преборим за 1.178 милиарда евро, които са планувани точно за най-хубавите ограничения за преход към нисковъглеродна стопанска система, напомни Теменужка Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР