Ще преборят ли новите промени в закона футболното хулиганство?Глобите за

...
Ще преборят ли новите промени в закона футболното хулиганство?Глобите за
Коментари Харесай

Ще преборят ли новите промени в закона футболното хулиганство?

Ще преборят ли новите промени в закона футболното безчинство? Глобите за нарушавания на стадиона стават от 1000 до 5000 лв. и опция за 5-годишна възбрана за навестяване на мачове . Това е заложено в измененията в Закона за запазване на публичния ред по време на спортни мероприятия, които бяха дефинитивно признати от Народното събрание. До незабавните промени се стигна поради експанзия и демонстрация на принуждение по време на футболни мачове.
 
Новите правила плануват при отправяне на хули, носене на пиротехнически средства, навлизане на спортния терен, предизвикателство или присъединяване в сбивания и други, санкцията да е от 1000 до 2000 лв..
 

Използването на неразрешени предмети и движимости, похищения над състезатели, чиновници, свързани с мероприятието, фоторепортери, оператори, медицински служащи и други, се постанова безплатен труд в интерес на обществото от 60 до 140 часа , или задържане в териториалната конструкция на Министерство на вътрешните работи за период от 5 до 15 денонощия, както и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и в чужбина за период от 2 до 3 години.
 


Промените плануват и увеличение на видеонаблюдението във всеки бранш, входовете и изходите , както и възбрана за посещаването на спортни мероприятия на лица, взели участие в вълнения. Достъпът до спортни мероприятия ще се реализира с поименен билет, който ще даде опция на органите на реда да имат самоличността на всички гости.
 
-->

Режимът за достъп до всяко спортно събитие ще се реализира посредством даването на избран документ за идентичност или след разчитане на персонална карта от скенер за персонални документи. Той ще влезе в действие една година след обнародването на закона в Държавен вестник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР