Ще покажем, че парламентаризмът няма алтернатива, да отсъстваш от парламента

...
Ще покажем, че парламентаризмът няма алтернатива, да отсъстваш от парламента
Коментари Харесай

Сидеров, Каракачанов и Цветанов: Продължаваме с управленската програма

Ще покажем, че парламентаризмът няма опция, да отсъстваш от Народното събрание не е решение. Това съобщи Волен Сидеров, водач на „ Атака ”, след Коалиционния съвет в Министерски съвет.

По-правилното и по-доброто е да одобряваме законите, да придвижваме тематиките, които хората чакат от нас. Може би това ще стане в този момент по-делово и по-спретнато в отсъствието на Българска социалистическа партия, добави Сидеров. Ще осъществим управническия мандат, безапелационен беше той.
 
Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов съобщи, че Българска социалистическа партия считат, че през парламентаризма могат да си вършат акция за евроизборите и локалните избори.
 

Въпреки разликите, които имаме по избрани законопроекти, ние имаме един ангажимент - образуване на болшинство и поддръжка на държавното управление до края на мандата. Това бе препотвърдено на Коалиционния съвет, добави още Каракачанов.
 БГНЕС, архив-->
От своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов сподели, че извършват уговорките по управническата стратегия . " От събираемостта, която е сега още веднъж ще имаме опция за нарастване на приходите с 10% в края на тази година. Управленската стратегия се извършва в параметрите и по поетите задължения ", означи Цветанов.
 

Той разяснява и напускането на Народно събрание от страна на Българска социалистическа партия: " Българска социалистическа партия се дистанцира от действителния парламентаризъм, от това да вземат участие интензивно в законодателната активност и по реализирането на парламентарен надзор. След като се отхвърлят от това, това значи, че не знам дали изобщо Българска социалистическа партия ще взе участие в идващите парламентарни избори, защото няма по какъв начин да правиш политика, да защитаваш обществото, както и своите политики:.
 
Благодаря на всеки от нас, който е виновен към дисциплината, акцентира Цветанов. Ще продължим да приказваме и с Българска социалистическа партия, и с Движение за права и свободи, добави той.

Премиерът Бойко Борисов свика тази заран Съвета на ръководещата коалиция , с цел да обсъдят методите за обезпечаване на нужния кворум в пленарна зала. Събирането му се оказа проблематично след приемането на последните ремонти в изборното законодателство , които накараха левицата да излезе от Народното събрание. Социалистите аргументираха решението си с мнения за сделка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.
 
В опит за пресичането им, министър-председателят разгласи, че ръководещите ще върнат предходните равнища на преференцията и ще гласоподават нов състав на Централната изборна комисия. Въпреки това, от Българска социалистическа партия отхвърлиха да се върнат в зала, до момента в който не бъдат изпълнени всичките им претенции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР