ще отмени извънредното положение, свързано с коронавируса, във всички префектури

...
ще отмени извънредното положение, свързано с коронавируса, във всички префектури
Коментари Харесай

Япония отменя извънредното положение в четвъртък

ще анулира изключителното състояние, обвързвано с ковид, във всички префектури в четвъртък, откакто броят на новите случаи понижа, а натискът върху здравната система спадна. Това съобщи министър председателят Йошихиде Суга, представен от Ройтерс. Планът извежда цяла Япония от изключителното състояние за първи път от близо шест месеца, предава.

" Дневният брой нови случаи спадна от повече от 25 000 в средата на август на 1128 през вчерашния ден, броят на тежко болните пациенти отбелязва низходяща наклонност след пика при започване на септември ", сподели Суга на среща на профилирана работна група за ковид. " Благодарение на напредъка във имунизацията и използването на лекарства с обезвреждащи антитела навлизаме във фаза, когато може да се оказва здравно обслужване по постоянен метод, даже и да отчитаме прочут брой инфектирани ", добави министър председателят.
 12 фотоси, които потвърждават, че японците живеят в различен свят 12 фотоси, които потвърждават, че японците живеят в различен свят
Япония е островна страна в Източна Азия, ситуирана в Тихия океан, на изток от Китай, Корея и Русия. Площта ѝ е 377 973 km², а н...

Близо 60 % от популацията на Япония е изцяло имунизирано и държавното управление съобщи, че всички тези, които желаят да се ваксинират, ще могат да го създадат до ноември. Суга ще свика конференция в 19.00 ч. локално време, с цел да изясни решението пред обществеността. По-рано през днешния ден министърът на стопанската система Ясутоши Нишимура сподели, че някои ограничавания за заведенията за хранене и всеобщите прояви ще останат в действие към месец след анулацията на изключителното състояние, с цел да се предотврати още един растеж на новите случаи.

" Новите случаи безспорно ще набъбнат след анулацията на изключителното състояние ", съобщи Нишимура, който упражнява контрол над дейностите на управляващите за преодоляване на ковид. " Трябва да продължим с нужните ограничения за попречване на още един растеж на случаите ", сподели министърът и добави, че в случай че случаите отбележат още веднъж растеж, е допустимо връщането на по-ограничено " полуизвънредно състояние ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР