Ще отидем на срещата с ГЕРБ със заявките, които сме

...
Ще отидем на срещата с ГЕРБ със заявките, които сме
Коментари Харесай

Гюров, ПП: С втория мандат ще предложим правителство на малцинството, с ГЕРБ ще говорим за политики, не за кабинет

" Ще отидем на срещата с ГЕРБ със поръчките, които сме дали на нашите гласоподаватели, а те са да не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ и да беседваме за проблемите, които стоят пред българските жители, които ние сме дефинирали в 16 ограничения. Мястото на диалозите е тъкмо в Народното събрание, ясно и транспарантно - пред очите на българските жители.... Няма нищо подмолно в тези сделки и никакво външно присъединяване на контактни групи. Тази среща беше контрактувана сред Десислава Атанасова и мен, като ръководители на двете парламентарни групи ".

Това зави пред БНР ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров и изрично уточни, че върху него или върху ПГ на Политическа партия не е имало външен напън, с цел да се случи тази среща с ГЕРБ.
Той акцентира, че въпросите, които би трябвало да се разискват, са за дневния ред на Народното събрание в идващите дни и месеци:

" Това няма да е диалог за поддръжка на държавно управление или на мандат, а приказваме по отношение на политики, които би трябвало да се следват, с цел да могат да бъдат решени проблемите на българските жители ".

Не е допустимо Политическа партия да промени досегашната си поръчка, че няма да ръководи с ГЕРБ и ще бъде контрапункт на модела, въведен с тяхното ръководство, безапелационен беше Андрей Гюров.
По думите му, когато вторият мандат бъде връчен на Политическа партия, ще предложат вид, скрепен от политиките, подкрепяна от Политическа партия и с личен състав, основан на тези политики:

" Ще чакаме останалите партии да изкажат мнението си дали биха подкрепили подобен мандат, само че не в съдружен формат. Това би било най-вероятно формат на държавно управление на малцинството.... Ще създадем съвещания в Народно събрание и въз основата на това ще решим дали ще бъде изпълнен втория мандат ".
" Няма разединение в партията, обикновено е да има друго мнение. В случая с F-16 имаше разнообразни основание по какъв метод да бъде скрепено в контракта за доставката на вторите 8 изтребителя, че ние няма да купуваме самолети на картинка, а ще вършим заплащания едвам откакто забележим доставка по първия контракт. Имаше разлики, само че ние знаехме, че това няма да попречи на сключването на контракта и на уговорката, който е стихотворец за модернизиране на армията ", разяснява ръководителят на ПГ на Политическа партия.

Относно бюджета за 2023 година Гюров изрече мнение, че служебното държавно управление е в нарушаване на закона, тъй като не са внесли план до 31 октомври и съобщи, че Политическа партия приканва служебният финансов министър да внесе проектобюджет за идната година.

" Запазване на фискалната дисциплинираност, с цел да не бъде нарушен целта приемане на еврото от 1 януари 2024 година ", акцентира Гюров и добави, че Политическа партия ще окаже всякаква допустима политическа поддръжка, с цел да не се отклонява страната от пътя към влизане в еврозоната.
Отлагането на приемането на еврото не става по избор, а съгласно реализиране на механически критерии, изясни той и акцентира, че политизирането на тези въпроси е търсене на дестабилизация на страната и опит тя да бъде държавна в периферията на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР