Ще обиколя всички язовири и ще проверя къде са проблемите.

...
Ще обиколя всички язовири и ще проверя къде са проблемите.
Коментари Харесай

Ревизоро: Ще обиколя всички язовири

„ Ще обиколя всички язовири и ще ревизира къде са проблемите. Вчера министър председателят ми разпореди задания. Изпратих хора на инспекции за депата в страната. Наложи се от Пловдив да изпращам хора в Стара Загора, с цел да могат те да вземат пробите, тъй като ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са образували досъдебни производства и би трябвало да се окаже подпомагане “, разгласи новият министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро.

Той е отпред на Министерство на околната среда и водите единствено от един ден, а в неговите ръце е решението на водната рецесия в Перник и района.

„ Премиерът ме изпрати да се осведомявам за всичко досега. Има разнообразни разновидности и министър председателят би трябвало да избере кой е най-хубавия “, разяснява още той и добави, че даже към този момент е изготвил и информация за финансовите средства, нужни за излизане от рецесията.

Но не водната рецесия, а вотът на съмнение го тормозил повече сега. „ Първи работен ден ми е, а ще се окаже, че би трябвало да вземам участие ", добави още той. Българска социалистическа партия анонсира в това време, че стартира съвещания по вота.

Според новият екоминистър един от огромните проблеми е, че тук-там в страната локалната власт и ВиК сдруженията не са съумели да усвоят средствата, обезпечени за реформиране на бранша. „ Министерството, което от през вчерашния ден управлявам, е осигурило задоволително пари за ВиК бранша. Достатъчно доста пари, които асоциации, служби не се ангажират да усвояват. Парите са в сметката, стоят и чакат да бъдат усвоени “, разяснява още той.

Освен тематиката с водата, в ръцете на новия министър към този момент е и решението на въпроса с вноса, противозаконното предпазване и изгаряне на отпадъци. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР