Ще ни кажат от петък за понеделник, че въвеждаме еврото.

...
Ще ни кажат от петък за понеделник, че въвеждаме еврото.
Коментари Харесай

Ще ни въведат еврото от петък за понеделник

Ще ни кажат от петък за понеделник, че вкарваме еврото. Това е общоприета процедура в Европа, с цел да се избегне спекулата. Това изясни пред бТВ финансистът Любомир Дацов. Вчера кабинетът дружно с Българска народна банка препотвърдиха курса към въвеждане на еврото в България на 1 януари 2024 година Координационният съвет за подготовка българия за участие в еврозоната, който е със съпредседатели шефът на Българската национална банка Димитър Радев и министърът на финансите Асен Василев, одобри план на Национален проект за въвеждане на еврото.

„ Извървели сме един дълъг път до въвеждането на еврото. Хората просто няма нищо да усетят “, безапелационен бе Дацов.

„ Има задоволително информация какво би трябвало да създадем. Ясно е, че би трябвало да бъдат направени поредност от промени. Този проект е обикновено да се одобри задоволително рано, с цел да окаже точния период и механизъм “, сподели още специалистът.

По думите му в проекта, който би трябвало да се изпрати в Министерски съвет за утвърждение е написан съответен механизъм, по който ще стане обмяната на левовете за евро.

„ Комуникационната тактика също би трябвало да бъде подготвена. Хората да са подготвени и да знаят какво би трябвало да създадат “, сподели още Дацов. И акцентира: „ Еврото допуска по-бързо икономическо развиване. Това значи, че единствено по себе си, при равни други условя, това основава опция за по-добра интеграция и търговия. “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР